Σημαντική άνοδο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει το »Κίνημα Αλλαγής» στην πρόσφατη δημοσκόπηση της ProRata για την »Εφημερίδα των Συντακτών».

Πιο συγκεκριμένα η δυνητική εκλογική επιρροή αυξάνεται στο 18% από 14% τον Σεπτέμβριο, γεγονός που φέρνει τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς στην τρίτη θέση.

Μορφοποιείται σιγά – σιγά το ενδιαφέρον των πολιτών για το «Κίνημα Αλλαγής»

»Περισσότερος κόσμος είδε με ενδιαφέρον το εγχείρημα μας και σιγά – σιγά αυτό το ενδιαφέρον μορφοποιείται, παίρνει τον δρόμο του κι ετοιμάζεται για να πάμε μαζί στο συνέδριο, όπου, αφού ξεκαθαρίσουν πολλές από τις θέσεις μας μέσα από την σύνθεση, θα βγει η καλύτερη πρόταση, ώστε οι πολίτες να έρθουν κοντά μας στις ημέρες των εκλογών για να δώσουν μια μάχη για τρεις. Δεν θα πλανάται πλέον το ερώτημα για το ποιον θα υποστηρίξει ο χώρος μας μετά τις εκλογές. Όλοι πρέπει να συμφωνήσουν στα προγράμματα που εμείς καταθέτουμε στην προοδευτική κατεύθυνση, όπου είναι αναγκαία η ανάπτυξη, αλλά και η σωστή διανομή, γιατί ο κόσμος βρέθηκε στη γωνία και αισθάνεται πολύ δυστυχισμένος ψάχνοντας να βρει διέξοδο. Η καλύτερη διέξοδος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και καμιά άλλη», τόνισε με δηλώσεις του στον »Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καβάλας, Ιορδάνης Χοροζίδης.

Περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του »Κινήματος Αλλαγής» διαβλέπει ο Ι. Χοροζίδης

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν »βλέπει» περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του »Κινήματος Αλλαγής», απάντησε: »Εγώ περιμένω σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις, με τον τρόπο που λειτουργεί η κάθε εταιρεία, οπωσδήποτε περαιτέρω αύξηση των ποσοστών μας και ιδιαίτερα μετά το συνέδριο μας, που θα έχουν πάρει σάρκα και οστά κάποιες κατευθύνσεις. Έτσι κι αλλιώς πύκνωσαν οι τάξεις μας, όπως λέμε, θα είναι πιο αναβαθμισμένες και οι προτάσεις μας. Θεωρώ ότι έχει κλειδώσει για εμάς η τρίτη θέση. Αν ακούσουμε μάλιστα και τους αισιόδοξους στον χώρο μας, τότε μιλάμε ακόμη και για τη δεύτερη θέση».

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της ProRata

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, σε αυτήν καταγράφεται προβάδισμα 8,5 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τα ποσοστά δυνητικής επιρροής των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία: 33%, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 24,5%,  »Κίνημα Αλλαγής»: 18%, Κ.Κ.Ε.: 14,5%, Ένωση Κεντρώων: 7,5%, Χρυσή Αυγή: 7%, Πλεύση Ελευθερίας: 6%, ΑΝ.ΕΛ: 5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 4,5% και Λαϊκή Ενότητα: 3,5%.

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν επίσης να βαθμολογήσουν από 0 – 10 της επιδόσεις της κυβέρνησης δίνοντας 2,41 στην προσέλκυση επενδύσεων, 2,08 στην καταπολέμηση της ανεργίας, 2,01 στην Παιδεία, 1,95 στην Υγεία, 2,09 στη μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και 2,34 στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι πολίτες εμφανίζονται ελάχιστα ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δηλώνουν συνολικά απογοητευμένοι από τα κόμματα.