Στις 14 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Πιο αναλυτικά η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6% κι ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Στην ερώτηση για τον νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο το 66% εκφράζεται θετικά, το 23% αρνητικά ενώ ένα 11% δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Με το ενδεχόμενο να υπάρχει κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια το 60% είναι θετικό, μόλις το 10% εκφράζεται αρνητικά, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 30% λέει δεν ξέρω/δεν απαντώ. Για τον αντικαπνιστικό νόμο η γνώμη των πολιτών είναι θετική, καθώς το 75% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, ενώ το 17% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Μ. Δράκος: «Οι πολίτες αποδέχονται τα δυο βασικά νομοσχέδια των δυο τελευταίων ημερών, τόσο για το πανεπιστημιακό άσυλο, όσο και για τον αντικαπνιστικό νόμο»

«Είναι συντριπτικές οι διαφορές που καταγράφονται στην δημοσκόπηση αυτή και φαίνεται ότι οι πολίτες αποδέχονται τα δυο βασικά νομοσχέδια των δυο τελευταίων ημερών, τόσο για το πανεπιστημιακό άσυλο, όσο και για τον αντικαπνιστικό νόμο. Ακόμη και το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται αυτόν τον νόμο», ανέφερε σχολιάζοντας στον «Ενήμερο» τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Μπάμπης Δράκος.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 70%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 17%. Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 45%, ο Αλέξης Τσίπρας το 26% και κανέναν από τους δυο απαντά το 23% των ερωτηθέντων.

«Πλέον η Ελλάδα δεν είναι το προβληματικό μέλος της Ευρώπης, αλλά μια χώρα που έχει μια σταθερή κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία έχει αυτοπεποίθηση και μετά από χρόνια ύφεσης βαδίζει προς το μέλλον»

«Όσον αφορά τα άλλα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, για παράδειγμα στην παράσταση νίκης η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συντριπτική. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη, ο οποίος εμφανίστηκε στο συνέδριο του ΕΛΚ ως ηγέτης ενός κόμματος που έχει τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά στην Ευρώπη, δείχνουν τη δυναμική που έχει η νέα κυβέρνηση. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους Ευρωπαίους το ότι κατόρθωσε να νικήσει την Αριστερά στην Ελλάδα. Εκτός αυτού όμως συνέτριψε και διέλυσε την ακροδεξιά. Πλέον η Ελλάδα δεν είναι το προβληματικό μέλος της Ευρώπης, αλλά μια χώρα που έχει μια σταθερή κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία έχει αυτοπεποίθηση και μετά από χρόνια ύφεσης βαδίζει προς το μέλλον», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Δράκος.

«Είμαστε εν αναμονή του κυριοτέρου νομοσχεδίου, εννοώ το φορολογικό, το οποίο επειδή αγγίζει την τσέπη των πολιτών, είναι καθοριστικό. Εκεί θα καταλάβουμε τη διαφορά…»

Σε ερώτηση για το αν πιστεύετε πως τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε σωστή κατεύθυνση το 63% πιστεύει πως βαδίζουμε σωστά, το 31% λάθος και το 8 δεν ξέρω/δεν απαντώ. Για το πως χαρακτηρίζετε την προσωπική σας οικονομική κατάσταση το 14% λέει πως είναι άνετοι, το 48% μέτρια, το 33% δύσκολη και 5% δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.

«Είμαστε εν αναμονή του κυριοτέρου νομοσχεδίου, εννοώ το φορολογικό, το οποίο επειδή αγγίζει την τσέπη των πολιτών, είναι καθοριστικό. Εκεί θα καταλάβουμε τη διαφορά. Θέλω να επισημάνω τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό. Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να υποκρίνεται άλλο. Ο κ. Μητσοτάκης τους ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες έχουν επιτελέσει το καθήκον τους στο ακέραιο και πάνω από τις δυνάμεις τους. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.