Η κα Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, ποινικολόγος και ήδη πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου το Αστυνομικό Μέγαρο Καβάλας μετά από πρόσκληση της Ένωσης Αστυνομικών Καβάλας προκειμένου να ενημερωθεί αφενός για τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση Αστυνομικών και αφετέρου να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τις τεράστιες αλλαγές που επήλθαν από την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε σχέση με την ορθή ερμηνεία και εφαρμογή στην πράξη των νέων ισχυουσών διατάξεων και δη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στην εκτέλεση των καθηκόντων τους οι αστυνομικοί, για την έλλειψη δικύκλων οχημάτων και εν γένει περιπολικών και υπηρεσιακών οχημάτων, ο στόλος των οποίων είναι παροπλισμένος με ποικίλα τεχνικά προβλήματα, λόγω παλαιότητας, με άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργικότητα τους.  Οι εν λόγω ελλείψεις απαντώνται ιδιαιτέρως στην περιοχή της Περάμου και του Ορφανίου, όπου εκεί απαιτείται όχημα τύπου τζιπ λόγω της αγροτικής φύσεως των εν λόγω περιοχών.

Ενημερώθηκε ακόμη για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο ισόγειο του αστυνομικού μεγάρου όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας ο οποίος εξυπηρετεί πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ουσιαστικά εκτελεί και χρέη δεσμοφύλακα αφού το γραφείο του βρίσκεται έξωθεν του κρατητηρίου, με αποτέλεσμα η ανάγκη μετεγκατάστασής του να καθίσταται επιτακτική.

Συνομιλώντας με τον εκτελούντα χρέη Διοικητή κ.Κοψίδα Αθανάσιο, φέροντα τον βαθμό του Αστυνόμου Α, τον Διευθυντή Α.Τ. κ. Καρακολίδη Μιλτιάδη, τον Διοικητή Ασφαλείας κ. Στογιαννίδη Βασίλειο, τον διοικητή Τροχαίας κ. Τσομπάνογλου, καθώς επίσης και τον γραμματέα της Ένωσης κ. Θεοτόκη Ελευθέριο, διαπιστώθηκε από όλους ομόφωνα ότι θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό να πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική ημερίδα, για να διευκρινιστούν προβλήματα που αφορούν την επί του πρακτέου εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας,  προσκαλώντας την κα Χατζηκωνσταντίνου ως ομιλήτρια επί των ανωτέρω θεμάτων.