Καταδικαστέες ενέργειες που γυρίζουν τη χώρα πολύ πίσω, χαρακτηρίζει το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας στην Καβάλα και πρώην βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης, τις προληπτικές συλλήψεις που έχουν προκαλέσει σάλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

»Η δική μας περίπτωση αφορά τον αγώνα που κάνουμε για να ακυρώσουμε πλειστηριασμούς. Μας παρακολουθούν, μας φωτογραφίζουν, μας ελέγχουν και μας ζητούν καλώντας μας στην Ασφάλεια να δώσουμε εξηγήσεις. Αυτά έχουν να συμβούν δεκαετίες. Μας πάνε πολύ πίσω, σε μια περίοδο που στην Ελλάδα δεν υπήρχε δημοκρατία», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στον »Ενήμερο» για το θέμα ο Ηλίας Ιωαννίδης.

 »Αυτή η κυβέρνηση μόνο κατ’ επίφαση μπορεί να λέει ότι είναι κυβέρνηση της Αριστεράς –  Εμείς δεν πτοούμαστε από αυτές τις δράσεις απέναντί μας, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας»

»Από αυτήν την άποψη είναι καταδικαστέες οι ενέργειες αυτές και πολύ περισσότερο όταν αυτά γίνονται από μια κυβέρνηση που επαγγέλθηκε πολλά και διαφορετικά πράγματα, όπως την κατάργηση των Μ.Α.Τ., περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία. Αυτή η κυβέρνηση μόνο κατ’ επίφαση μπορεί να λέει ότι είναι κυβέρνηση της Αριστεράς. Είναι μια κυβέρνηση που η μόνη προσφορά που πρέπει να κάνει στην Αριστερά, είναι το να μην την επικαλείται», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής Καβάλας, υπογραμμίζοντας επίσης ότι »εμείς δεν πτοούμαστε από αυτές τις δράσεις απέναντί μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας με τις δυνάμεις που έχουμε σε συμβολαιογραφία που κάνουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε».

 »Το να φτάνουμε σε προληπτικές συλλήψεις, αυτό δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς μας…»

»Γενικά η Αστυνομία πάντα είχε τον νου της σε συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων, επιβλέποντας για να μη συμβούν διάφορα. Όμως το να φτάνουμε σε προληπτικές συλλήψεις, αυτό δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς μας. Πέρα από αυτό, όταν μια κυβέρνηση για όποια δραστηριότητά της, όπως μια απλή ομιλία σε έναν χώρο, έχει την ανάγκη των Μ.Α.Τ. και της Αστυνομίας, αυτό πρέπει να τους προβληματίσει κατά πόσο όλο αυτό που έχουν προσφέρει στον ελληνικό λαό είναι προς όφελός τους. Θα κριθούν αυτοί, θα κριθούμε εμείς, όλοι θα κριθούμε εν τέλει από αυτά που κάνουμε και που δεν κάνουμε», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Ηλίας Ιωαννίδης.

Στην Καβάλα την Τετάρτη (20/3) ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι την Τετάρτη 20 Μαρτίου θα επισκεφτεί την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής. Η οργάνωση Νομού Καβάλας της ΛΑ.Ε. προετοιμάζει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, συναντήσεις με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, συνάντηση – συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος, καθώς και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το ακριβές πρόγραμμα της περιοδείας του Νίκου Χουντή θα γνωστοποιηθεί με νεότερο δελτίου Τύπου τις επόμενες ημέρες.