Στην Καβάλα βρέθηκαν την Τρίτη (21/5) οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του «ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» Πέτρος Κόκκαλης και Δημήτρης Πλουμπίδης.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Πλουμπίδης, πανεπιστημιακός και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και είχε συνάντηση με τον διοικητή του, Τάσο Καρασαβόγλου, όπως και με τον πρόεδρο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ., Μιχάλη Σωτηρίου.

Συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας είχε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Το μεσημέρι ο κ. Πλουμπίδης επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των αυτοδιοικητικών παρατάξεων Συμπαράταξη Πολιτών (πλατεία Καπνεργάτη) και Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία (πλατεία Ελευθερίας). Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Πλουμπίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στην Π.Ε. Καβάλας βρήκα ένα κλίμα πολύ καλό, ένα κλίμα μάχης για τις ευρωεκλογές και ελπίδας για πολύ καλά αποτελέσματα. Το νοσοκομείο της Καβάλας όπου βρέθηκα σήμερα είναι εξαιρετικό, με πολύ καλή διαχείριση, με πάρα πολλά προγράμματα. Επιπλέον, γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Σωτηρίου και στην Ψυχιατρική Κλινική γίνεται πολύ καλό έργο, όπως  και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας από τον κ. Πατελάρο».

«Ασφαλώς οι αναποφάσιστοι είναι αυτοί που θα γείρουν την πλάστιγγα»

Ερωτηθείς για την εικόνα που αποκομίζει από τις επαφές του με τους πολίτες ανά την Ελλάδα ο κ. Πλουμπίδης απάντησε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα πάει πάρα πολύ καλά σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος είναι κινητοποιημένος, οι οργανώσεις μας επίσης και θέλουμε μεγάλη συμμετοχή για να έχουμε αντίστοιχα και πολύ καλά αποτελέσματα». Σε ερώτηση για το αν οι αναποφάσιστοι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις ευρωεκλογές απάντησε: «Νομίζω ότι τελικά πολλοί αναποφάσιστοι θα πάνε να ψηφίσουν, αλλά παραμένει ερωτηματικό τι θα ψηφίσουν. Ασφαλώς είναι αυτοί που θα γείρουν την πλάστιγγα. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από αυτούς και μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τη δεξαμενή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφού είχαν ψηφίσει το κόμμα μας στις προηγούμενες εκλογές. Να σημειωθεί ότι οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ το απόγευμα της στο cafe-bar «HOSTEL».