Για »ξεπούλημα» της Μακεδονίας και των εθνικών ιδεωδών, στην περίπτωση που κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία των Πρεσπών, κάνει λόγο με δηλώσεις του στον »Ενήμερο», ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής.

»Η ψήφος για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ψήφος υπέρ ή κατά της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση με αυτό που κάνει, το λέω όσο πιο απλά γίνεται, »ξεπουλάει» τη Μακεδονία και τα εθνικά μας ιδεώδη. Θα πρέπει ευθέως να μας απαντήσουν τι κερδίζει η Ελλάδα από μια τέτοια συμφωνία που τη θεωρούν καλή. Το »ξεπούλημα» της Μακεδονίας θα το πληρώσουν», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλαντζής.

»Ο κ. Καμμένος ξέρει ότι καρέκλα βουλευτική, πόσο μάλλον υπουργική, δεν πρόκειται να δει ποτέ. Άρα τι κάνει; Προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί…»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό και στη στάση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: »Ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών είναι η εξουσία. Ο κ. Καμμένος ξέρει ότι καρέκλα βουλευτική, πόσο μάλλον υπουργική, δεν πρόκειται να δει ποτέ. Άρα τι κάνει; Προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί. Είναι θέατρο και κωμωδία αυτό το θα αποσύρω τους βουλευτές να μη ψηφίσουν τη συμφωνία, αλλά θα στηρίξω την κυβέρνηση σε μια πρόταση μομφής, που λέει ο κ. Καμμένος.  Ποιον μπορεί να κοροϊδέψει πλέον; Κανέναν».

»Αν στο Σύνταγμα την ημέρα που θα γίνεται η ψηφοφορία για τη συμφωνία δεν είναι μαζεμένοι ένα εκατομμύριο Έλληνες, ειρηνικά και με στεντόρεια φωνή, διαδηλώνοντας για τη Μακεδονία, τότε έχουμε όλοι ευθύνη…»

Παράλληλα, ο κ. Καλαντζής επισήμανε σχετικά με την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών: »Λέω ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση, ότι αν στο Σύνταγμα την ημέρα που θα γίνεται η ψηφοφορία για τη συμφωνία δεν είναι μαζεμένοι ένα εκατομμύριο Έλληνες, ειρηνικά και με στεντόρεια φωνή, διαδηλώνοντας για τη Μακεδονία, τότε έχουμε όλοι ευθύνη και μη τα ρίχνουμε ούτε στον Τσίπρα, ούτε σε κανέναν. Ας τολμήσει ο κάθε βουλευτής ειδικά από τη Μακεδονία να πάει να ψηφίσει τη συμφωνία. Από την άλλη βλέπουμε ότι αν και ακόμη δεν ψηφίστηκε τίποτα, ο κ. Ζάεφ Μακεδονία την ανεβάζει, Μακεδονία την κατεβάζει τη χώρα του! Ούτε καν Βόρεια Μακεδονία! Θα μας τρελάνουν;».

»Στις πρώτες δημοσκοπήσεις θα φανεί πόσο χαμηλά θα πέσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών»

Τέλος, σε σχέση με το αν τελικά η συμφωνία των Πρεσπών φέρει ακόμη πιο κοντά τις κάλπες, ο κ. Καλαντζής απάντησε: »Στις πρώτες δημοσκοπήσεις θα φανεί πόσο χαμηλά θα πέσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί απέναντι σε Αμερικάνους και Μέρκελ ότι θα το ψηφίσει. Με το που θα το περάσει αρχίζει και η διάλυση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είμαι σίγουρος ότι είναι πατριώτες. Υπάρχει περίπτωση να του συγχωρήσουν αυτήν την συμφωνία; Τι έχασε τόσα χρόνια η Ελλάδα που δεν αναγνωρίστηκαν τα Σκόπια; Μήπως λένε υπάρξει αναταραχή. Σιγά μη φοβηθούμε τα Σκόπια! Αν φτάσαμε σε αυτό το σημείο, δε πάμε να πέσουμε στη θάλασσα;».