Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά που θα κυμανθεί από 7 έως 8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προβλέπει για τις ευρωεκλογές της Κυριακής (26/5), ο πρώην υπουργός, Γιώργος Καλαντζής.

»Είναι δυνατόν να υπάρχει Μακεδόνας ή Μακεδόνισσα που θα ψηφίσει ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις ευρωεκλογές; Θα είναι ντροπή μας! Θεωρώ αδιανόητο οι Καβαλιώτες, αλλά και γενικότερα οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, να ψηφίσουν αυτούς που υπέγραψαν την επαίσχυντη »Συμφωνία των Πρεσπών», με την οποία παραχωρήθηκε εθνότητα, όνομα και γλώσσα στο γειτονικό κρατίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στον »Ενήμερο» ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

»Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας, η Νέα Δημοκρατία θα κόψει πρώτη το νήμα των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής

Παράλληλα, ο κ. Καλαντζής ανέφερε πως οι παροχές του κ. Τσίπρα δεν θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς οι πολίτες πλέον δεν εξαπατούνται από τέτοιου είδους κινήσεις.

»Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας, η Νέα Δημοκρατία θα κόψει πρώτη το νήμα των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής και μάλιστα με μια διαφορά που θεωρώ ότι θα κυμανθεί από 7 μέχρι 8 μονάδες. Με τα ψίχουλα που πετάει στους πολίτες δεν πρόκειται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αντιστρέψει το κλίμα. Αρκετά πια με τον κ. Τσίπρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καλαντζής.

Με 7,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε την Τετάρτη (22/3) στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 7,2%. Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 23,1%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 30,3%. Το ΚΙΝ.ΑΛ ακολουθεί με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,8%. Το Ποτάμι έλαβε 1,7% και οι ΑΝ.ΕΛ 1,1%. Ένα 4% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες. Σύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να συγκεντρώσει από 29,6% έως 34,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 21,8% έως 26,2%.

Κλείνει την ψαλίδα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη δημοσκόπηση της Καπα Research

Κλείσιμο της ψαλίδας ωστόσο καταγράφει η δημοσκόπηση της Καπα Research για την εφημερίδα Έθνος, η οποία δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να διαμορφώνεται στο 3,4%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται ωστόσο σταθερά. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,8% και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 24,4%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,9% και την ακολουθεί το ΚΙΝ.ΑΛ με 6,3%. Το Κ.Κ.Ε. είναι στο 5,3% και ακολουθούν: Το Ποτάμι με 2,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,7%. Η Ελληνική Λύση είναι στο 2,9%, το ΜέΡΑ25 στο 1,9%, η Λαϊκή Ενότητα στο 1,2%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 1%, όπως και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Δημιουργία Ξανά.

Κ. Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες δεν θα αφήσουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να τους κοροϊδέψει ξανά. Η προπαγάνδα και τα ψέματα που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν στο κενό»

Μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές, έστειλε από το Περιστέρι την Τετάρτη (22/5) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήμουν και είμαι μαζί σας για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Για να πάμε όλοι μαζί μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που φέρνει ευκαιρίες, επενδύσεις, ανάπτυξης, καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων και τόνισε πως ο κεντρικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

«Όταν μιλάτε εσείς, μιλάει όλη η Ελλάδα. Με την ίδια δυνατή φωνή και με το ίδιο μήνυμα παντού. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και στις 26 Μαΐου πάμε μπροστά με την Νέα Δημοκρατία. Σε τέσσερις ημέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κάνει μια νέα αρχή. Την Κυριακή ψηφίζουμε αλήθεια, εθνική υπερηφάνεια, αλλαγή. Ψηφίζουμε ελπίδα και πάμε την Ελλάδα μπροστά. Οι Έλληνες δεν θα αφήσουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να τους κοροϊδέψει ξανά. Η προπαγάνδα και τα ψέματα που διακινεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα πέσουν στο κενό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.