Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα με αντικείμενο την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης αρμόδιος για τις περιφερειακές εκλογές και 19 από τους 27 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους της «Περιφερειακής Αναγέννησης». Παρών ήταν και ο κ. Μέτιος.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ήρεμο και δημοκρατικό κλίμα, με κύριο χαρακτηριστική την έντονη αμφισβήτηση της υποψηφιότητας του κ. Μέτιου από το σύνολο σχεδόν των παρευρισκομένων.

Τα μέλη της παράταξης που αμφισβητούν την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη επέδωσαν γραπτή δήλωση στην οποία επισημαίνουν τον κίνδυνο να χαθεί η Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς όπως τονίζουν ο κ. Μέτιος δεν μπορεί να ενώσει την παράταξη. Ζητούν δε να επιλεγεί άλλο πρόσωπο το οποίο θα οδηγήσει την παράταξη σε νικηφόρο αποτέλεσμα.

Παράλληλα επιδόθηκε και επιστολή του ανεξάρτητου συμβούλου Μουμίν Οντέρ, ο οποίος είχε εκλεγεί πρώτος σε ψήφους από την μειονότητα στις προηγούμενες εκλογές.  Και ο κ. Μουμίν Οντέρ εκφράζει την άποψη ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή πλην του κ. Μέτιου θα οδηγήσει την παράταξη στη νίκη.

«Ως μη γενόμενη η δήλωση Γεωργιάδη»

Διαμαρτυρίες ακούστηκαν επίσης για την δήλωση – στήριξη της υποψηφιότητας του Χρ. Μέτιου από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη. Απαντώντας ο Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε να θεωρηθεί η δήλωση ως μη γενόμενη καθώς δεν επηρεάζει τις εξελίξεις.  Ο κ. Αυγενάκης μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε πως για το θέμα θα αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γενικά το κλίμα που επικράτησε ήταν αυτό της έντονης αμφισβήτησης του κ. Μέτιου στον οποίο συνεργάτες του καταλογίζουν, πέραν των άλλων, αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων και καθυστερήσεις στην υλοποίηση του παραγόμενου έργου.  Εκτιμούν ακόμη ότι δημιουργεί κλίμα αποσυσπείρωσης στην παράταξη. Κυρίαρχη άποψη ήταν να επιλεγεί άλλο πρόσωπο μέσα από την παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» το οποίο θα την συσπειρώσει και θα την οδηγήσει στην εκλογική νίκη. Η πρόταση που «έπεσε στο τραπέζι» ήταν η επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη να γίνει μεταξύ των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών Καβάλας Θ. Μαρκόπουλου, Έβρου Δ. Πέτροβιτς και Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη.

Ο κ. Χρήστος Μέτιος μπήκε στην αίθουσα μετά την τοποθέτηση των υπόλοιπων μελών της παράταξης και παρουσίασε τις δικές του θέσεις για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του.

Πάντως όπως όλα δείχνουν στη Νέα Δημοκρατία δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, με πιθανότερη κατεύθυνση την αναζήτηση ενός προσώπου που θα συσπειρώσει την παράταξη και θα την οδηγήσει ενωμένη στις εκλογές.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης από ΚΙΝΑΛΛ -ΠΑΣΟΚ ο Κωστής Σιμιτσής

Στο μεταξύ όπως κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία το ΚΙΝΑΛΛ – ΠΑΣΟΚ κατέληξε στην υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.