Στα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης.

«Στη χθεσινή συνάντηση (15/7) που έγινε με την κ. Κεραμέως και το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, το κυρίαρχο θέμα ήταν αυτό της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους 114 δήμους που δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μουμτσάκης.

Κάθετη η Ν. Κεραμέως για την εφαρμογή του μέτρου

«Η κ. Κεραμέως ήταν κάθετη ότι θα εφαρμοστεί, υπάρχουν όμως περίπου κάποιοι δήμοι από αυτούς που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα στέγασης, οπότε θα δοθεί ένας αγώνας μήπως μπορέσουν και βρεθούν οι αίθουσες, ώστε να καλυφθούν και να μπορέσουν τα νήπια να έχουν την αίθουσά τους. Θα εφαρμοστεί από του χρόνου στους υπόλοιπους δήμους και σε αυτούς τους λίγους που δεν υπάρχουν θα γίνει μια προσπάθεια να δημιουργηθούν αίθουσες είτε προκατασκευασμένες είτε από την αρχή», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μουμτσάκης.

Το κουδούνι θα χτυπάει και πάλι στις 8.15

«Το δεύτερο θέμα ήταν η προσπάθεια του τέως υπουργού Παιδείας να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας στα σχολεία. Είχε πει για τις 9 το πρωί στηριζόμενος σε κάποιες παιδαγωγικές απόψεις. Η νέα υπουργός το άλλαξε πάλι και τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 8.15. Από παιδαγωγικής άποψης είχε δίκαιο ο κ. Γαβρόγλου, αλλά αν πάμε στην πλευρά των γονιών θα έχουν τεράστιο πρόβλημα που να αφήσουν τα παιδιά τους αν τα μαθήματα άρχιζαν στις 9. Υπήρχε και μια σκέψη να λειτουργήσει και πρωινή ζώνη υποδοχής των παιδιών αυτών, αλλά θα ήταν δύσκολο να συμβεί λόγω και της έλλειψης των εκπαιδευτικών», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μουμτσάκης.

Άστοχη η τοποθέτηση της υπουργού για τα νέα βιβλία

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, είπε ακόμη ότι ήταν άστοχη η τοποθέτηση της νέας υπουργού Παιδείας, που είπε ότι πρώτο μέλημα μας είναι να φτάσουν τα βιβλία στα σχολεία. «Έχουν φτάσει ήδη τα βιβλία, τα έχουμε αποθηκεύσει με πολύ μικρές ελλείψεις κι είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα να τα διανείμουμε στα παιδιά», δήλωσε σχετικά ο κ. Μουμτσάκης.

Θολό το τοπίο για τις προσλήψεις

Ερωτηθείς για το θέμα των προσλήψεων ο κ. Μουμτσάκης απάντησε: «Για το θέμα των προσλήψεων δεν συζητήθηκε κάτι κι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί αργότερα. Αλλά πως μπορούν να συζητήσουν με την κ. Κεραμέως για προσλήψεις από τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει βγάλει προς τα έξω το γενικό πλαίσιο για την εκπαίδευση; Θα πρέπει πρώτα να μας πουν τι σκέφτονται να κάνουν για την εκπαίδευση κι από εκεί και πέρα να τοποθετηθεί και η Ομοσπονδία μας επί των θεμάτων αυτών».