Ενημερωτική ομιλία για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Γυμνάσιο Κρηνίδων.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, από τον Επιμελητή Πνευμονολόγο του Νοσοκομείου και στυλοβάτη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος εδώ και χρόνια, Δρ. Αλέξη Πολίτη.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, περίπου 140 παιδιά μαζί με τους καθηγητές τους, άκουσαν με ενδιαφέρον την διαδραστική παρουσίαση του γιατρού, ο οποίος μεταξύ άλλων τους ενημέρωσε για τις βλαβερές επιπτώσεις της εθιστικότατης αυτής έξης.

Τονίστηκε ότι η κρίσιμη ηλικία κατά την οποία ξεκινά κάποιος το κάπνισμα είναι η εφηβεία, ενώ τα στατιστικά μιλούν για πάνω από 35% ενεργών καπνιστών στην Ελλάδα στις ηλικίες 15-24. Οι καπνοβιομηχανίες έχουν θέσει ως άτυπο στόχο την δημιουργία 50.000 καινούριων καπνιστών κάθε χρόνο στη χώρα μας, ώστε να είναι εντός των οικονομικών τους πλάνων.

Πολλές οι ερωτήσεις που ακολούθησαν από τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι σίγουρα προβληματίστηκαν και παραδειγματίστηκαν από την ομιλία του κυρίου Πολίτη.

Ο Δρ. Αλέξης Πολίτης έχει κάνει στο παρελθόν δεκάδες αντίστοιχες, προσαρμοσμένες ανάλογα με την ηλικία, ομιλίες σε μαθητές του νομού Καβάλας, όλων των ηλικιών, από νήπια μέχρι και τους σπουδαστές της Σχολής του ΟΑΕΔ Καβάλας.

Τέτοιες δράσεις αναμένεται να συνεχιστούν και στο μέλλον.