Τα εγκαίνια της 25ης Kavala Expo πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (6/10) στο εκθεσιακό κέντρο »Απόστολος Μαρδύρης».

Απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Πρόσωπο της έκθεσης, ο Άγγελος Τσατσούλης, ο οποίος για τελευταία φορά βρέθηκε στα εγκαίνια της Kavala Expo με την ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, καθώς δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Οι δηλώσεις του Άγγελου Τσατσούλη

Με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τσατσούλης επισήμανε: »Πραγματικά έχω ανάμικτα συναισθήματα, ως επιχειρηματίας καταρχήν, καθώς διαπίστωσα ότι η επιχείρησή μου είναι η μοναδική που μετέχει στην έκθεση 25 συνεχόμενα χρόνια. Από την άλλη διαπίστωσα 12 χρόνια ως πρόεδρος και 8 χρόνια ως αντιπρόεδρος, είμαι παρών στα εγκαίνια και τελευταία φορά ως πρόεδρος. Ο στόχος μας έχει επιτευχθεί, να την κάνουμε δηλαδή Βαλκανική, καθώς φέτος μετέχουν 80 επισκέπτες από τη Βουλγαρία. Την κάναμε τουριστική, διότι περίπου το 70% του Α.Ε.Π. της περιοχής μας στηρίζεται στον τουρισμό. Θέλουμε να ενισχύουμε αυτήν την προσπάθεια κι όχι μόνο. Η έκθεση είναι μια εκδήλωση της Καβάλας, την περιμένουν οι καταναλωτές, την έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Οι προοπτικές για την έκθεση μας είναι πολύ καλές».

Ο Γιώργος Παπαφιλίππου

»Πιστεύω ότι η επιχειρηματικότητα καλά κρατεί και σίγουρα ανακάμπτει. Τα στοιχεία της οικονομίας είναι τέτοια που μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα έχουμε σύντομα ένα καλύτερο μέλλον. Η έκθεση αυτή είναι μια εξωστρεφής δράση του Επιμελητηρίου, που θα φέρει σε επαφή πολλούς επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των γειτονικών χωρών κι ελπίζω να έχει επιτυχία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Παπαφιλίππου.

Ο Γιώργος Καββαθάς

Στην έκθεση παρέστη και ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος επισήμανε στης δηλώσεις του: »Είναι σαφές ότι η προσπάθεια του Επιμελητηρίου και του προέδρου Α. Τσατσούλη, όλα αυτά τα χρόνια αποδίδει καρπούς. Είναι εποχή που χρειάζονται συνέργειες. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει τη χώρα σε ανάπτυξη, αρκεί το κράτος να γίνει από τροχοπέδη, αρωγός σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε: »Η έκθεση του Επιμελητηρίου είναι μια ευκαιρία για όλους μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας είναι ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σηκώσει ψηλά τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την οικονομία, φέρνοντας την πολυπόθητη ανάπτυξη, η οποία έρχεται μέσα από ένα φιλικό προς τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις πλαίσιο».

Θ. Μαρκόπουλος – Χρ. Μέτιος

»Η έκθεση αυτή είναι η απόδειξη της δυναμικής της τοπικής αγοράς, η οποία έχει τη δυνατότητα να συγκροτεί αυτή την έκθεση και παρά την κρίση, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας, μια έκθεση που συνεχίζει χωρίς καμιά κρατική βοήθεια, αφού μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση τη στηρίζει με όλη της τη δύναμη», ανέφερε από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, σημείωσε στις δηλώσεις του: »Είναι ένα μεγάλο οικονομικό και εμπορικό γεγονός, μια μεγάλη γιορτή για την Καβάλα. Η περιφέρεια στηρίζει την Kavala Expo, όπως και όλες τις εκθέσεις στην περιοχή μας. Θεωρούμε ότι οι στόχοι είναι κοινοί και θεωρούμε ότι θα είναι μια ακόμη επιτυχημένη έκθεση».