«Ψίχουλα» χαρακτηρίζει ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης, τα ποσά που θα δοθούν στους πολίτες από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που εξήγγειλε τη Δευτέρα (13/11) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο γνωστός οικονομολόγος επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτήν την κίνηση τη συγκεκριμένη περίοδο, υπό την πίεση των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Τα όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα διανείμουμε κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Θα διανείμουμε μεγαλύτερο ποσό λόγω της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι το μέρισμα θα είναι ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.
«Αυτό είναι το στίγμα της δικής μας κυβέρνησης, η ειδοποιός διαφορά της. Όταν οι υπόλοιποι καταστροφολογούν, η δική μας σκέψη είναι στο λαϊκό κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, είπε ότι ένα ποσό ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, προς 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

«Τα κριτήρια είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και στοιχεία οικογενειακής κατάστασης, έτσι ώστε να γίνει στοχευμένα και να ωφεληθούν σημαντικά όσοι και όσες το έχουν πραγματικά ανάγκη», σημείωσε καταληκτικά στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

«Να μοιράζουμε δουλειές κι όχι μερίσματα…»

«Ο πρωθυπουργός, υπό την πίεση των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε την διανομή μερίσματος από το υπερπλεόνασμα. Σε πρώτη ανάγνωση είναι κάτι που φαίνεται ότι θα μαλακώσει τον πόνο κάποιων συνανθρώπων μας, οι οποίοι είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πλήττονται από την οικονομική κρίση. Τα γεγονότα με το διαφαινόμενο σκάνδαλο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι εκλογές στην Κεντροαριστερά, αλλά και οι πλειστηριασμοί που έρχονται ανάγκασαν τον πρωθυπουργό, πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, να κάνει τις συγκεκριμένες εξαγγελίες. Θέση μου είναι ότι η χώρα θα πρέπει να επανέλθει στην κανονικότητα, να δώσουμε δουλειά στους ανθρώπους, να έρθει η ανάπτυξη και να μοιράζουμε δουλειές κι όχι μερίσματα. Χωρίς να θέλω να μηδενίσω τα πάντα, ναι είναι κάτι για αυτούς που πλήττονται, αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα βάλουμε αυτούς τους ανθρώπους στην παραγωγική διαδικασία, ώστε να μην απαιτείται να τους δίνουμε αυτά τα ψίχουλα. Επίσης, πρέπει να σταματήσει να πλήττεται καίρια, όπως συμβαίνει σήμερα, η μεσαία τάξη απ’ αυτούς τους δυσβάσταχτους φόρους που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. Μόνο με παραγωγή θα υπάρξουν δουλειές για να αντεπεξέλθει ο κόσμος στους δύσκολους καιρούς που περνάμε», υπογραμμίζει στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.