Μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τους συνταξιούχους θα είναι και το 2018, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης.

«Πρέπει να έχουμε υγεία και αντοχές για να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που δεν έχει τέλος. Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, τα βάσανα των συνταξιούχων πολλαπλασιάζονται κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ζωή μας να γίνει ακόμη πιο δύσκολη τα επόμενα χρόνια», ανέφερε αρχικά ο κ. Ταχματζίδης.

Εξαπατούν και κοροϊδεύουν τους πολίτες…

«Αυτά που βγαίνουν και λένε στις τηλεοράσεις οι υπουργοί, αλλά και ο πρωθυπουργός, είναι για να εξαπατούν και να κοροϊδεύουν τους πολίτες. Έχουν βάλει ένα στόχο, να πετύχουν στο πλεόνασμα, φορτώνοντας στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους όλα τα βάρη, κάνοντας τη ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη. Εμείς ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες, για να παλέψουμε ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική. Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν, ότι αν δεν συμμετέχουν και δεν πάρουν πάνω τους τις ευθύνες, τα πράγματα θα πηγαίνουν διαρκώς από το κακό στο χειρότερο», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Πέτρος Ταχματζίδης.

Νέο πρόγραμμα δράσης των συνταξιούχων τον επόμενο μήνα

«Οι κυβερνώντες έχουν ήδη δρομολογήσει με την υπογραφή τους τα νέα σκληρά μέτρα. Όσον αφορά γι’ αυτό που λένε ότι τελειώνουν τα μνημόνια, το ζήτημα δεν είναι αν τελειώνουν, αλλά το ότι όσα ψήφισαν με τα μνημόνια θα παραμείνουν. Άρα πρόκειται για μια απάτη, την οποία, για να παραμείνουν στην εξουσία, τη χρησιμοποιούν διαρκώς. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα προχωρήσουμε στον απολογισμό μας για το τι έχουμε κάνει τον περασμένο χρόνο, αλλά και να έχουμε ένα νέο πρόγραμμα δράσης. Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε έχει πολλές περικοπές πέρα από συντάξεις και επιδόματα και στα θέματα υγείας. Τα ταμεία τα έχουν ήδη σφαγιάσει, τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις προσωπικού και για να κλείσεις ένα ραντεβού δεν μπορείς κυριολεκτικά να βγάλεις άκρη», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας.

Σύνταξη που διαρκεί μόλις δέκα μέρες – Μετά ούτε ένα ευρώ στην τσέπη!

«Ακολουθούμε τον κεντρικό σχεδιασμό που έχει η επιτροπή αγώνα της Αθήνας, ώστε να σηκώσουμε τους αγώνες ακόμη περισσότερο, μήπως και μπορέσουμε να σώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Δυστυχώς, η τρίτη ηλικία δεν μπορεί να αντέξει πολύ, γιατί μόλις παίρνουμε σύνταξη πληρώνουμε φόρους, ΕΝ.Φ.Ι.Α. και φάρμακα και μέσα σε δέκα ημέρες δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μας! Πρέπει να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Άλλη λύση δεν υπάρχει», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Πέτρος Ταχματζίδης.