Στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προτίθενται να καταθέσουν οι συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α. Καβάλας την ερχόμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή, το πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια κι έχει να κάνει με το οικογενειακό επίδομα, το οποίο τους ζητείται να επιστραφεί και μάλιστα εντόκως.

Το πρόβλημα αφορά 1.500 περίπου συνταξιούχους στην Π.Ε. Καβάλας, οι οποίοι πριν από 13 χρόνια πήραν ένα επίδομα και σήμερα, οι δικαστικές αποφάσεις τους καταλογίζουν ότι δεν έπρεπε να το λάβουν. Οι συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται με αυτό το πρόβλημα τα τελευταία δυόμιση χρόνια

Π. Ταχματζίδης: Το θέμα παραμένει «παγωμένο»

Από την πλευρά του το Ι.Κ.Α. στέλνει ατομικές ειδοποιήσεις στους συνταξιούχους, ζητώντας τους να εξοφλήσουν ποσά, 8.000 και 9.000 ευρώ, τα οποία οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν μέσα σε δώδεκα μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση, τότε ακολουθούν κατασχέσεις.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε την Τετάρτη (1/11) στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος των συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, ο οποίος επισήμανε: «Το θέμα παραμένει «παγωμένο». Έχουμε ενημερώσει τόσο την κ. Αχτσιόγλου, όσο και τον κ. Πετρόπουλο, που μπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη, ώστε από τη στιγμή που οι ίδιοι κρίνουν ότι είναι δίκαιο το αίτημα των συνταξιούχων, να παραγράψουν τους τόκους. Δυστυχώς, απ’ ό,τι φάνηκε δεν θέλουν. Απλώς ο στόχος τους είναι πως θα μαζέψουν περισσότερα χρήματα, καθώς άρχισαν και σηκώνουν χρήματα από λογαριασμούς στις τράπεζες, με αποτέλεσμα σήμερα οι συνταξιούχοι να αγκομαχούν».

«Να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος»

«Την ερχόμενη εβδομάδα που θα έρθει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κομοτηνή, θα είμαστε εκεί. Ήδη έχουμε γεμίσει ένα λεωφορείο, θα πάμε για διαμαρτυρία, ώστε να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους 1.500 περίπου συνταξιούχους που δεν είχαν καμιά ευθύνη. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θέλει δεν θέλει ο πρωθυπουργός θα μας ακούσει, βλέποντας τον όγκο της προσπάθειας που κάνουμε και πιστεύω ότι με δική του πρωτοβουλία θα το λύσει το θέμα», τόνισε σχετικά ο Πέτρος Ταχματζίδης.

«Δεν θα παραιτηθούμε από το αίτημα – Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας»

«Έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή. Τα μνημόνια μια χαρά τα ψηφίζανε. Θα μπορούσαν να το είχαν λύσει το πρόβλημα. Αυτό δείχνει ότι δεν θέλουν και για αυτό εμείς δεν θα παραιτηθούμε από το αίτημα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», συμπλήρωσε καταληκτικά ο πρόεδρος των συνταξιούχων Ι.Κ.Α. της Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα περίπου μήνα είχαν αφαιρεθεί από λογαριασμό συνταξιούχου της Καβάλας περίπου 6.500 ευρώ, γεγονός που είχε προκαλέσει την αγανάκτηση και την οργή των συνταξιούχων.