Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες και οι συζητήσεις για την φετινή ”Λευκή Νύχτα”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (13/3) συνάντηση ανάμεσα στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και τον δήμο, στην οποία μετείχαν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, η πρόεδρος της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” Αναστασία Ιωσηφίδου, η αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη, καθώς και ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. Βασίλης Λεμονίδης.

Μέχρι τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες και με το Επιμελητήριο, καθώς και με την περιφέρεια και την περιφερειακή ενότητα

”Συνομιλήσαμε για τα οικονομικά δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση της ”Λευκής Νύχτας”. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και τις επόμενες ημέρες θα τελειώσουν όλα, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι από πλευράς του δήμου Καβάλας. Από εκεί και μετά, μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα έχουμε τελειώσει και με το Επιμελητήριο, όπως και με την περιφέρεια και την περιφερειακή ενότητα, ώστε να μπορέσουμε να δούμε το πως θα απλώσουμε τις δράσεις μας περαιτέρω”, τόνισε σχετικά σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον ”Ενήμερο”, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

”Θα προσπαθήσουμε με τα ίδια λεφτά να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερες δράσεις”

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν υπάρχουν αλλαγές σε οικονομικό επίπεδο, σε σχέση με τη διοργάνωση της ”Λευκής Νύχτας” ή αν θα κινηθεί η εκδήλωση περίπου στα περσινά επίπεδα, ο Βασίλης Λεμονίδης απάντησε: ”Απ’ ό,τι φαίνεται θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με το 2018, αλλά θα προσπαθήσουμε με τα ίδια λεφτά να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερες δράσεις. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να έχουμε το κάτι παραπάνω. Κάθε χρόνο προσελκύουμε περισσότερο κόσμο και η δυναμική της ”Λευκής Νύχτας” μεγαλώνει. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και το 2019”.

”Σε κανέναν δεν συμφέρει προεκλογικά να μην έχουμε την καλύτερη δυνατή ”Λευκή Νύχτα” από τις πέντε που έχουν γίνει μέχρι τώρα…”

Αναφορικά με το ότι η φετινή ”Λευκή Νύχτα” θα πραγματοποιηθεί εντός της προεκλογικής περιόδου του Μαΐου κι αν αυτό μπορεί να έχει κάποιες θετικές επιπτώσεις για την ίδια την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σημείωσε: ”Σίγουρα, το έχουμε πει ήδη,  ότι η φετινή χρονιά είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Από εκεί και μετά πιστεύουμε ότι σε κανέναν δεν συμφέρει προεκλογικά να μην έχουμε την καλύτερη δυνατή ”Λευκή Νύχτα” από τις πέντε που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Ευελπιστούμε ότι η φετινή ”Λευκή Νύχτα” θα είναι η καλύτερη μέχρι σήμερα”.

Δεν έχει ”κλείσει” ακόμη το αν την εκδήλωση θα πλαισιώσει κάποιος μεγάλο όνομα καλλιτέχνη

Τέλος, σε σχέση με το αν έχει ”κλείσει” ήδη κάποιο όνομα καλλιτέχνη που θα πλαισιώσει τη φετινή ”Λευκή Νύχτα”, ο Βασίλης Λεμονίδης τόνισε: ”Δεν έχει κλείσει ακόμη κάτι. Προσπαθούμε πρώτα να δούμε τα οικονομικά δεδομένα και μετά θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις”.