Τους φόβους του, ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2 ευρώ, εξέφρασε με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια μεγάλη αύξηση στις τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς που οφείλεται κυρίως στις αναταραχές στη Μέση Ανατολή, κάτι που έχει ως αντίκτυπο την εκτίναξη των τιμών των υγρών καυσίμων στη χώρα μας.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι η αύξηση στην τιμή του αργού ξεπέρασε το 60%

«Το πετρέλαιο είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν κι αυτό επηρεάζει πολύ τις τιμές. Δεν έχει αυξηθεί η ζήτηση διεθνώς, άρα δεν δικαιολογείται η αύξηση της τιμής του αργού, όμως παρόλα αυτά μας επηρεάζει ιδιαίτερα στη χώρα μας. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι η αύξηση στην τιμή του αργού ξεπέρασε το 60%, δηλαδή το βαρέλι ήταν στα 44 δολάρια και σήμερα ξεπερνά τα 80 δολάρια και γι’ αυτό έχουμε μεγάλες αυξήσεις στα πρατήριά μας», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Φώτης Πούλος.

Aπό 1,65 ευρώ το λίτρο μέχρι 1,70 η μέση τιμή της αμόλυβδης και στην περιοχή μας, ενώ τα 1,03 ευρώ στο λίτρο είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης!

«Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι από 1,65 ευρώ το λίτρο μέχρι 1,70 σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας, ενώ το 1,03 είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Πολλοί κατηγορούν τους πρατηριούχους, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι στα 0,60 λεπτά που μένουν είναι η τιμή του αργού πετρελαίου, η μεταφορά από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες στα ελληνικά διυλιστήρια, το κέρδος αυτών, το κέρδος της εταιρείας εμπορίας, το μεταφορικό κόστος και το κέρδος του πρατηριούχου. Είμαστε μια αλυσίδα πολύ μεγάλη με συρρικνωμένα τα ποσοστά κέρδους. Αυτό που ό,τι και να γίνει μένει στο απυρόβλητο είναι το κράτος, που πολλές φορές είναι απέναντί μας», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

«Φοβάμαι να μην ξεπεράσουμε ακόμη και τα 2 ευρώ! Σαφώς μπορεί να γίνει κι αυτό. Αυτό που μπορούσε να δημιουργήσει μια αποκλιμάκωση αυτή τη στιγμή, είναι η άμεση μείωση του Ε.Φ.Κ.»

«Έχουμε τους υψηλότερους φόρους απ’ όλη την ευρωζώνη και είμαστε σε τιμές κοντά στην Σουηδία και την Αγγλία, πιο πάνω από τη Γερμανία και την Αυστρία, χώρες με κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα. Οι τιμές δυστυχώς αλλάζουν καθημερινά και αυξάνονται κατά μερικά λεπτά. Φοβάμαι να μην ξεπεράσουμε ακόμη και τα 2 ευρώ! Σαφώς μπορεί να γίνει κι αυτό. Αυτό που μπορούσε να δημιουργήσει μια αποκλιμάκωση αυτή τη στιγμή, είναι η άμεση μείωση του Ε.Φ.Κ. που το ζητάμε συνέχεια αλλά δεν γίνεται. Οι κυβερνήσεις κωφεύουν και σφυρίζουν αδιάφορα, ρίχνοντας το μπαλάκι στους πρατηριούχους, ότι εμείς αισχροκερδούμε και ανεβάζουμε τις τιμές των καυσίμων», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Φώτης Πούλος.