Πριν πολλά χρόνια αλλά όχι τόσα πολλά ώστε να μην θυμόμαστε ή να μην καταλαβαίνουμε τι γινόταν, οι περισσότεροι από εμάς επενδύαμε σε ακίνητη περιουσία. Ο κάτοχος ενός κτήματος στην επαρχία ή ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στον κλεινόν άστυ, ήταν χαρακτηριστικοί τύποι ανθρώπων στην Ελλάδα, τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Η ακίνητη περιουσία αποτελούσε την επίτευξη ενός στόχου με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Οι γονείς μας κι οι γονείς των γονιών μας εργάζονταν σκληρά, όλη μέρα και νύχτα, για να καταφέρουν να κερδίσουν χρήματα, να χτίσουν σπίτια και μετά να τα δώσουν ως παρακαταθήκη στα παιδιά και κατ’ επέκταση στα εγγόνια τους. Η ακίνητη περιουσία αποτελούσε υπερδύναμη και φυσικά η οικογενειοκρατία αποκτούσε γερό θεμέλιο. Ολόκληρες πολυκατοικίες χρησιμοποιήθηκαν, από διάφορα μέλη της οικογένειας, και οικογένειες ζούσαν η μία δίπλα στην άλλη στις οικοδομές και στις μονοκατοικίες που χτίστηκαν για να μείνουν στο πέρασμα των ετών ανέγγιχτες κι ακλόνητες. Οι περισσότερο τυχεροί κοίταζαν να εκμεταλλευτούν αυτά τα ακίνητα και να νοικιάσουν ή να πουλήσουν μερικά ή και όλα μαζί, ώστε να επωφεληθούν από αυτά οικονομικά. Τα ακίνητα στην Ελλάδα υπήρξαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, με διαφορετικό τρόπο, ο καλύτερος τρόπος επένδυσης.

Τα τελευταία χρόνια οι οικοδομές έχουν υποστεί βαθύ και βαρύ πλήγμα κι έτσι δεν κατασκευάζονται σπίτια, δεν οικοδομούνται νέες πολυκατοικίες, ενώ οι αγρότες στις επαρχίες και στα νησιά πωλούν όσο όσο όποια ακίνητη περιουσία έχουν στο όνομά τους, λόγω των επιπρόσθετων φόρων και των περαιτέρω οικονομικών επιβαρύνσεων που έχει ως συνέπεια μια τέτοια ιδιοκτησία. Ωστόσο, οι Έλληνες και οι ξένοι που επισκέπτονται την χώρα μας πιστεύουν ακόμη στις ακίνητες περιουσίες και θέλουν να επενδύσουν σε αυτές. Πολλά μέρη έχουν να τους προσφέρουν την απίστευτη τοποθεσία σε συνδυασμό με την άνεση και σε αυτό το σημείο έρχονται τα μεσιτικά γραφεία να παίξουν τον καίριο ρόλο τους. Επενδύοντας σε σοβαρά μεσιτικά προγράμματα κλείνουν τις καλύτερες συμφωνίες καθώς μπορούν με την ευελιξία της εποχής να βρεθούν μπροστά σε όλες τις ευκαιρίες  πατώντας απλά ένα κουμπί. Προωθώντας κατάλληλα τις περιουσίες τους κερδίζουν μόνο, κι αυτή η επένδυσή τους σε ένα καλό κι έμπιστο μεσιτικό πρόγραμμα, αφορά τις μελλοντικές απολαβές τους με 100% επιτυχία.

Τα μεσιτικά γραφεία οφείλουν να ενημερώνονται για ότι καινούριο κυκλοφορεί στην αγορά και να προσπαθούν να γίνουν κομμάτι της νέας τάξης πραγμάτων. Οι εν δυνάμει πελάτες κι ενδιαφερόμενοι κρίνουν πάντα με γνώμονα την παρουσία σε ευρύ πλαίσιο κι οι πιο δυνατοί παίκτες είναι αυτοί που θα κερδίσουν το παιχνίδι.