Σαν μάννα εξ ουρανού περιμένει η τοπική αγορά για την τόνωσή της την πασχαλινή περίοδο, η οποία αρχίζει από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

”Αισίως έχουμε μπει σε μια περίοδο κατά την οποία τα καταστήματα μας, έχουν ετοιμάσει τις βιτρίνες τους με τα νέα προϊόντα. Είναι μια περίοδος κατά την οποία οι καιρικές συνθήκες συμβάλλουν στο να υπάρχει και ανάλογη καλή κίνηση στην τοπική αγορά”, τόνισε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

Σε ισχύ από τις 19 Απριλίου το πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας

”Ευχόμαστε την πασχαλινή περίοδο ο καιρός να είναι καλός για να δουλέψουν καλύτερα τα καταστήματά μας. Το πασχαλινό ωράριο αρχίζει από την Παρασκευή (19/4) πριν την Κυριακή των Βαϊων, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και από τις 17.30 το απόγευμα μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Την Κυριακή των Βαϊων (21/4) τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 μέχρι τις 15.00 και τη Μεγάλη Εβδομάδα καθημερινά πρωί – απόγευμα. Τη Μεγάλη Παρασκευή (26/4) από τις 13.00 μέχρι τις 18.00 και το Μεγάλο Σάββατο (27/4) μέχρι τις 15.00. Οι ώρες είναι υπεραρκετές για να βγει ο κόσμος και να ψωνίσει, το θέμα είναι να υπάρξουν οι ανάλογες βοήθειες από το κράτος για να ψωνίσουν οι πολίτες, τουλάχιστον τα προϊόντα της πασχαλινής περιόδου, κι ό,τι άλλο χρειάζονται”, συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

”Τα τελευταία χρόνια έχει φανεί ότι οι τρεις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο είναι αυτές κατά τις οποίες έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση…”

Ερωτηθείς για το αν βολεύει την τοπική αγορά το γεγονός ότι το Πάσχα ”πέφτει” φέτος σχετικά αργά, ο Βασίλης Λεμονίδης απάντησε: ”Αυτό δεν είναι καλό, κατά την προσωπική μου άποψη, γιατί όσο πιο νωρίς ”πέφτει” το Πάσχα, τόσο πιο καλά για εμάς, γιατί έτσι κι αλλιώς αγορές γίνονται κατά την πασχαλινή περίοδο. Οπότε όσο πιο γρήγορα γίνουν, τα καταστήματα είναι έτοιμα και κάνουν σεβαστούς τζίρους. Όσο πιο πίσω πάει το Πάσχα, μακραίνει η ”νεκρή” περίοδος, που τη ζούμε τώρα Μάρτιο και Απρίλιο, καθώς δεν υπάρχει καθόλου κίνηση. Ίσως και ο κόσμος περιμένει να ψωνίσει την πασχαλινή περίοδο που είναι από τις 20 Απριλίου και μετά. Τα τελευταία χρόνια έχει φανεί ότι οι τρεις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο είναι αυτές κατά τις οποίες έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση. Τις υπόλοιπες είναι σχετικά καλά, αλλά όχι όπως το συγκεκριμένο τριήμερο”.

Από 1 μέχρι 15 Μαΐου το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο στην αγορά της Καβάλας

Τέλος, ερωτηθείς για το τι ακολουθεί για την τοπική αγορά μετά την πασχαλινή περίοδο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: ”Από 1 μέχρι 15 Μαϊου έχουμε και το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο, που είναι μια πολύ καλή περίοδος, ώστε οι καταναλωτές να βρουν προϊόντα σε καλές τιμές. Βέβαια εμείς είμαστε αντίθετοι, από την άποψη ότι μακραίνει η περίοδος κατά την οποία πουλάνε τα καταστήματα με εκπτώσεις, κάτι που δεν συμφέρει και για αυτό πολλά καταστήματα έχουν προβλήματα οικονομικά. Ευχόμαστε οι καιρικές συνθήκες να ευνοήσουν και να μπούμε στην ανοιξιάτικη περίοδο, ώστε να έρθει και το τουριστικό κύμα για να μπορέσουμε να κάνουμε καλούς τζίρους”.