Εμφανώς μειωμένη, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, είναι η επισκεψιμότητα Τούρκων τουριστών στην πόλη της Καβάλας, ενώ κατά τι μικρότερη είναι κι αυτή των Βουλγάρων, αλλά και των Ρουμάνων.

«Ο μήνας Μάιος που τελειώνει σε λίγες, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα όσον αφορά την επισκεψιμότητα από τους Βαλκάνιους τουρίστες», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

«Η μείωση των Τούρκων επισκεπτών μπορεί να οφείλεται στα εθνικά και πολιτικά ζητήματα που επηρεάζουν την όλη κατάσταση…»

«Ευχόμαστε το τρίμηνο που ακολουθεί, που θα είναι άκρως καλοκαιρινό, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, φτάνοντας τουλάχιστον τα περσινά δεδομένα, ώστε κι εμείς να μπορέσουμε να κερδίσουμε χρήματα που δεν μπορούμε, δυστυχώς, να τα πάρουμε από την εσωτερική αγορά λόγω της κρίσης και της δυσκολίας που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια στην περιοχή μας. Για την ώρα δεν φαίνεται να είναι καλή η κίνηση, είναι μειωμένη ειδικά όσον αφορά τους Τούρκους επισκέπτες, κάτι που μπορεί να οφείλεται στα εθνικά και πολιτικά ζητήματα που επηρεάζουν την όλη κατάσταση. Το θέμα είναι ότι οι Τούρκοι, που πέρυσι τον Μάιο ήταν πολλοί περισσότεροι στην πόλη μας, μειώθηκαν φέτος κι αυτό φαίνεται πολύ στην αγορά. Κυρίως σε καταστήματα που έχουν να κάνουν με διαμονή ή τη σίτιση, νομίζω ότι εκεί είναι περισσότερο εμφανές, αλλά το βλέπουμε κι εμείς στην αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Το θέμα είναι ότι χρειαζόμαστε τους ξένους επισκέπτες, γιατί  είναι μια προστιθέμενη αξία που «κολλάει» στον υπόλοιπο τζίρο και πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν πόλεις γύρω μας, οι οποίες δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ από το λεγόμενο εξωτερικό χρήμα»

Γενικότερα για την κίνηση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα όσον αφορά τους ξένους επισκέπτες, ο Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε: «Υπήρξε μια κίνηση για κάποια τριήμερα, πιστεύουμε αυτό να γίνει και στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι πως κατά τι λιγότεροι είναι και οι υπόλοιποι επισκέπτες από Βουλγαρία και Ρουμανία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Πρέπει να πούμε πως όταν υπάρχει μέγιστη επισκεψιμότητα Ιούλιο και Αύγουστο τα χρήματα που μένουν στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, είναι αρκετά σημαντικά. Το θέμα είναι ότι τους χρειαζόμαστε, γιατί  είναι μια προστιθέμενη αξία που «κολλάει» στον υπόλοιπο τζίρο και πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν πόλεις γύρω μας, οι οποίες δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ από το λεγόμενο εξωτερικό χρήμα και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και να κάνουμε όλες τις ενέργειες, όπως γίνονται θα έλεγα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε ν’ αυξηθεί η επισκεψιμότητα. Το πρώτιστο βέβαια είναι να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος, ν’ αρχίζει από τέλη Απριλίου και να ολοκληρώνεται τέλος Σεπτεμβρίου, γίνονται ενέργειες, αυτό όμως προϋποθέτει να υπάρχουν και τα αντίστοιχα καταλύματα».