Να γίνουν πράξη οι προεκλογικές υποσχέσεις για να επιστρέψει η κανονικότητα στον κλάδο τους, περιμένει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας Ανδρέας Κορδύλης.

«Από την αρχή του προβλήματος πάντα έλεγα ότι μετά τις εθνικές εκλογές θα υπάρξει κάποια τροποποίηση, γιατί ο προηγούμενος υπουργός ήταν αδιάλλακτος, δεν κάθισε καν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουμε. Επομένως αυτή τη στιγμή περιμένουμε επιτέλους να λυθεί το πρόβλημά μας», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κορδύλης.

«Θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς, ωστόσο αυτό μένει να φανεί το επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι επιτέλους θα μπούμε σε μια σειρά»

«Μάλιστα ο κ. Καραμανλής που ανέλαβε νέος υπουργός είχε ασχοληθεί με το θέμα πριν μερικές εβδομάδες, δηλαδή πριν από τις εκλογές και πριν αναλάβει το πόστο αυτό. Είναι ενήμερος και μας έχει υποσχεθεί ότι άμεσα θα κάνει αυτά που χρειάζεται για να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε την κατάσταση. Θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς, ωστόσο αυτό μένει να φανεί το επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι επιτέλους θα μπούμε σε μια σειρά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας.

«Άπειρος κόσμος περιμένει στη σειρά για να βγάλει το δίπλωμα οδήγησης»

Ερωτηθείς σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση από τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Κορδύλης απάντησε: «Άπειρος κόσμος περιμένει στη σειρά για να βγάλει το δίπλωμα οδήγησης. Εξετάσεις σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας γίνονται με το καθεστώς αυτό που περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο δεν είναι 100% σωστό, αλλά τέλος πάντων κάποιοι το δέχτηκαν και κάνουν εξετάσεις. Δηλαδή γίνεται ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που δεν έχει σχέση με αυτό που αναφέρει ο νόμος, αλλά είναι στις νομικές υπηρεσίες της κάθε περιφέρειας το αν θα δεχτούν το ασφαλιστήριο ή όχι. Σε εμάς δεν έγινε κάτι τέτοιο, δεν ξεκίνησε ακόμη κάτι. Τώρα κάτι ακούγεται ότι μπορεί αυτές τις ημέρες να γίνει αρχή, αλλά αυτό το διάστημα δεν γίνονται εξετάσεις. Ακούστηκε ότι αυτή την εβδομάδα ίσως γίνουν εξετάσεις για μοτοσικλέτες, αλλά δεν έχω καλή ενημέρωση. Περιμένουμε τις εξελίξεις με τη νέα κυβέρνηση».

«Είμαστε συνεπείς και μας κλείνουν με το έτσι θέλω. Ο πολίτης εδώ και μήνες δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο. Να βγάλει δίπλωμα οδήγησης…»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 130.000 άτομα περιμένουν σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 1.000 στην Π.Ε. Καβάλας για να εξεταστούν και να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης.

Αναφορικά με το πως αντιμετωπίζουν την δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί του, ο Ανδρέας Κορδύλης απάντησε: «Οι περισσότεροι έχουν στρέψει τα βλέμματά τους σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, δεν έχει και πολύ νόημα να ασχολούμαστε με αυτό, τουλάχιστον στην παρούσα κατάσταση. Να δούμε τις αλλαγές που θα προκύψουν, να δούμε πως θα είναι η δουλειά μας από εδώ και πέρα, αν και εφόσον γίνει μια αρχή κι αναλόγως θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Είμαστε συνεπείς και μας κλείνουν με το έτσι θέλω. Ο πολίτης εδώ και μήνες δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο. Να βγάλει δίπλωμα οδήγησης. Πολλοί θέλουν να έχουν επαγγελματικό δίπλωμα για να πάνε στις δουλειές τους και δεν μπορούν. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους;».