Στάση αναμονής τηρεί ο νομαρχιακός σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, αναφορικά με την υλοποίηση από τη νέα κυβέρνηση, των υποσχέσεων που είχε δώσει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, στις συναντήσεις της με το αναπηρικό κίνημα.

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, Μάκης Κρεμύδας, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ανέφερε σχετικά με το θέμα: «Αυτή τη στιγμή τηρούμε στάση αναμονής. Ναι μεν έχουν ανακοινωθεί κάποια πράγματα προεκλογικά, τα οποία έχουν κριθεί θετικά από τον χώρο των ατόμων με αναπηρία, όπως για τον προσωπικό βοηθό, αλλά και για άλλες ελαφρύνσεις των ατόμων με αναπηρία για τεχνικά βοηθήματα κλπ, αλλά βέβαια όλα αυτά είναι σε επίπεδο προεκλογικών εξαγγελιών».

«Εμείς ως χώρος πάντα είμαστε μετρημένοι σε αυτά που προσπαθούμε να πούμε και να μεταφέρουμε…»

«Εμείς αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να αποστέλλουμε επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης, προκειμένου να τους ενημερώσουμε σχετικά με τα θέματα, τα οποία απασχολούν τον χώρο των ατόμων με αναπηρία. Είχε γίνει μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Το κλίμα ήταν πολύ καλό τότε σε εκείνη τη συνάντηση. Βέβαια εμείς ως χώρος πάντα είμαστε μετρημένοι σε αυτά που προσπαθούμε να πούμε και να μεταφέρουμε. Ο κόσμος που μας παρακολουθεί, όπως χρονίως πάσχοντες, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, αναμένουν να υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές, οι οποίες θα βγαίνουν μέσα από τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος της χώρας. Όταν συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα και να εφαρμοστούν αποφάσεις, τότε θα εκφραστούμε με θετικά ή λιγότερο θετικά για τη νέα κυβέρνηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μάκης Κρεμύδας.

«Φυσικά και ελπίζουμε αυτά που εξαγγέλθηκαν και άλλες προτάσεις του χώρου μας να υιοθετηθούν από την ελληνική κυβέρνηση και να έχουμε το επίπεδο συνεργασίας που επιθυμούμε»

«Προς το παρόν ο χώρος των ατόμων με αναπηρία έχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία και αναμονή. Φυσικά και ελπίζουμε αυτά που εξαγγέλθηκαν και άλλες προτάσεις του χώρου μας να υιοθετηθούν από την ελληνική κυβέρνηση και να έχουμε το επίπεδο συνεργασίας που επιθυμούμε. Άλλωστε η Εθνική Συνομοσπονδία μας και ο χώρος μας, προσπαθεί να συνδιαλέγεται με οποιαδήποτε κυβέρνηση, οποιοδήποτε και αν είναι το χρώμα και το κόμμα που κυβερνά. Δεν έχουμε ενδοιασμούς και προκαταλήψεις και αυτό θέλουμε να έχει και όλη η κοινωνία προς εμάς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πιο ευπαθή κοινωνική ομάδα που είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Κρεμύδας.

Ο ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας στον εθνικό χάρτη είναι τέταρτος στη σειρά με τις δράσεις του και με την καλή πορεία που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και με τα έργα που έχει υλοποιήσει

Παράλληλα, ο κ. Κρεμμύδας αναφέρθηκε και στην τακτική γενική συνέλευση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) που λειτουργεί από το 2010. Όπως είπε στη γενική συνέλευση αναφέρθηκαν τα πεπραγμένα, έγινε ο διοικητικός, αλλά και ο οικονομικός απολογισμός κι όσα θα γίνουν για το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Αναφέρθηκε η καλή πορεία γενικότερα του ΚΟΙΣΠΕ, που αυτή τη στιγμή απασχολεί αρκετά άτομα με αναπηρία μεταξύ των άλλων, και προσπαθούμε όσο το δυνατόν και εμείς με τη σειρά μας ως νομαρχιακός σύλλογος που συμμετέχουμε στη διοίκηση του ΚΟΙΣΠΕ όσο το δυνατόν να τηρούνται και προς τα πάνω οι ποσοστώσεις της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στις θέσεις που προκηρύσσονται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν θέσεις τόσο στην ΔΕΥΑΚ Καβάλας, όσο και στους παιδικούς σταθμούς. Επίσης στον δήμο Νέστου, στα νοσοκομεία Καβάλας και Κομοτηνής, όπου δόθηκε η ευκαιρία σε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων και δύο ατόμων με αναπηρία να μπορέσουν να ενταχθούν στον εργασιακό βίο και να αποδείξουν ότι μπορούν να παρέχουν έργο μέσω της εργασίας τους και ελπίζουμε και με την με τις νέες διοικήσεις των δήμων και των νοσοκομείων, αν θα προκύψουν, να υπάρξει η ίδια καλή συνεργασία και να μπορέσει ο ΚΟΙΣΠΕ να αποδείξει για άλλη μία φορά, μετά και από όλες αυτές τις συνεργασίες που έχει κάνει με τα σχολικά γεύματα ότι έχει να επιδείξει μόνο θετικά στοιχεία. Πλέον ο ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας στον εθνικό χάρτη είναι τέταρτος στη σειρά με τις δράσεις του και με την καλή πορεία που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και με τα έργα που έχει υλοποιήσει. Ελπίζουμε και στο το μέλλον να δοθούν αντίστοιχες δυνατότητες συνεργασιών, γιατί ο ΚΟΙΣΠΕ είναι ένα «εργαλείο» που μπορεί να βγάλει από τη δύσκολη θέση, τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κι όχι μόνο φορείς που δεν μπορούν να προσλάβουν άτομα με άλλο τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμύδας.