Να μη ξεχάσουν μετεκλογικά όσο υποσχεθούν προεκλογικά, καλεί τους υποψηφίους δημάρχους του δήμου Καβάλας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Μάκης Κρεμύδας.

«Σαφώς όταν έρχονται οι εκλογές υπάρχει μια πιο έντονη κινητικότητα των υποψηφίων για τον δημαρχιακό θώκο και γίνονται συναντήσεις στα γραφεία του συλλόγου μας με υποψηφίους δημάρχους που προσπαθούν να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Κρεμύδας.

«Η ατζέντα των ατόμων με αναπηρία για τα προεκλογικά τους προγράμματα θα πρέπει να είναι ατζέντα και μετεκλογικά»

«Το να μας επισκέπτονται προεκλογικά και μόνο δεν μας ικανοποιεί απόλυτα, γιατί προεκλογικά πάντα ζητούν την υποστήριξή μας. Το θέμα είναι ότι μετεκλογικά μας ξεχνάνε. Η ατζέντα των ατόμων με αναπηρία για τα προεκλογικά τους προγράμματα θα πρέπει να είναι ατζέντα και μετεκλογικά και να ξεκινήσουν σιγά σιγά να βάλουν στο πρόγραμμά τους ευρύτερα το θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και της διευκόλυνσής τους στις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Μάκης Κρεμύδας.

«Σίγουρα έχουν γίνει βήματα προόδου στο επίπεδο της προσβασιμότητας. Το ιδεατό όμως δεν το έχουμε πιάσει σε καμιά περίπτωση»

«Οι πόλεις έχουν γίνει πολύ αφιλόξενες. Με τους ρυθμούς που επικρατούν στην καθημερινότητα των πολιτών μιας σύγχρονης πόλης όπως η Καβάλα ή μεγαλύτερες, είναι εύλογο το να χρειαζόμαστε την υποστήριξη και τη βοήθεια των υποψηφίων δημάρχων. Έχουμε και διατηρούμε καλές σχέσεις με όλους. Σίγουρα έχουν γίνει βήματα προόδου στο επίπεδο της προσβασιμότητας και των προσβάσιμων παραλιών κι έχουν αυξηθεί οι θέσεις στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α. μέσα στην πόλη. Το ιδεατό όμως δεν το έχουμε πιάσει σε καμιά περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α.

«Όλα αυτά που μας προβληματίζουν και μας δημιουργούν ερωτηματικά που καλούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι να τα δουν στην πορεία, ώστε τα δικαιώματα του ενός να μην καταπατούνται από τον άλλο»

«Ακόμη και σε επίπεδο νομοθεσίας και ισχύος της κι όπως θα έπρεπε να εφαρμόζεται, σαφώς υπάρχουν κενά, γιατί δεν υπάρχει και η απόλυτη αστυνόμευση για να διατηρούνται όλα αυτά που κατά καιρούς με κόπο και με αγώνα του ίδιου του αναπηρικού κινήματος κατακτήθηκαν, όπως οι θέσεις στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α., η πρόσβαση στην εφορία, οι ελεύθερες οδεύσεις στα πεζοδρόμια. Από την άλλη έχουμε τα τραπεζοκαθίσματα, τα αυθαίρετα κτίσματα έξω από καταστήματα όπου υπάρχει μεγάλο ζήτημα με μόνιμες κατασκευές χωρίς να μένει ελεύθερος χώρος. Όλα αυτά μας προβληματίζουν και μας δημιουργούν ερωτηματικά που καλούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι να τα δουν στην πορεία, ώστε τα δικαιώματα του ενός να μην καταπατούνται από τον άλλο», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κρεμύδας.