Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας», στο πλαίσιο ενημέρωσης των Αρχών-Φορέων-ΜΜΕ και πολιτών, συναντήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 πμ με τη Δήμαρχο κυρία Δήμητρα Τσανάκα.

Την ενημέρωσε: για το σημαντικό έργο του, τους στόχους του και ιδιαίτερα για το νέο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα: «Υποστηριζόμενη Διαβίωση για Νέες/-ους Ενήλικες που απομακρύνονται από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού (πρώην Παιδοπόλεις)».

Η Δήμαρχος συμφώνησε για την αναγκαιότητα στήριξης του Προγράμματος για τις/-ους Νέες/-ους Ενήλικες που βρίσκονται σε κρίση, το οποίο είναι Πανελλαδικά πρωτοποριακό και θα αποτελέσει υπόδειγμα Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι δε απαραίτητο για τη στήριξη των Νέων Ενηλίκων που αποχωρούν από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού (πρώην Παιδόπολη) χωρίς να έχουν κάποιο στήριγμα.

Η υλοποίηση του Προγράμματος σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει ως αποτέλεσμα την ομαλή μετάβαση των Νέων Ενηλίκων από το Φορέα στην Κοινωνία.

Η Δήμαρχος από τη θεσμική της θέση, αλλά και με την διπλή ιδιότητα ως ιατρού και ως μητέρας, είναι ευαισθητοποιημένη και όρισε νέα συνάντηση την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στις 10:00 πμ, με το ΔΣ του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας – Πρόνοιας κυρία Μαρία Φρατζεσκάκη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής Καβάλας κυρία Ευαγγελία Δρακονάκη.

Στη Συνάντηση παρευρέθησαν από το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αγαπητός, η Αντιπρόεδρος Ελένη Γιάννου, η Γενική Γραμματέας Κατερίνα Βασιλοπούλου-Ταουσάνη, η Ταμίας Ελένη Σοφιανίδου, το Τακτικό Μέλος Μαρίνα Φιλιππίδου, τα Μέλη Ανθή Σπηλιοπούλου, Μελίνα Παπακωνσταντίνου και ο Αντώνης Κάτανας.

Πιστεύουμε ότι με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή μας μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά και καθοριστικά πολίτες που μετέχουν στην Κοινωνία μας.

Το Σωματείο μας δεν υποκαθιστά αλλά ενισχύει τις Κοινωνικές Δομές της Πολιτείας.

Ευχαριστούμε για το αμέριστο ενδιαφέρον τη Δήμαρχο και όλους τους συνεργάτες στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου που στηρίζουν το έργο μας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και Νεαρών Ενηλίκων του Π.Π.Π. Καβάλας (πρώην Παιδόπολη).

Περισσότερες πληροφορίες για το Σωματείο, στο τηλ. 6936556846 Παναγιώτης Αγαπητός, 6938479138 Κατερίνα Βασιλοπούλου – Ταουσάνη, στην Ιστοσελίδα του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας: www.filoipaidopoli.weebly.com και στο facebook: «Φίλοι Παιδόπολης».

Με εκτίμηση για το ΔΣ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αγαπητός

Η Γενική Γραμματέας Κατερίνα Βασιλοπούλου- Ταουσάνη