Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών η Καβαλιώτισσα φιλόλογος και συγγραφέας, Αγγελική Κιουρτσή Μιχαλοπούλου.

Η Αγγελική Χ. Κιουρτσή-Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη και έζησε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από το Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε ως καθηγήτρια φιλόλογος σε Λύκεια της πόλης και του Νομού Καβάλας.

Παντρεύτηκε τον καθηγητή Νίκο Μιχαλόπουλο και απέκτησε τρία παιδιά, την Κατερίνα, τον Ανδρέα και τον Χάρη.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά Συνέδρια με ανακοινώσεις της σε  θέματα Κλασικής Φιλολογίας, Ιστορίας -με ιδιαίτερη έμφαση στο  Μακεδονικό Αγώνα της Ανατολικής Μακεδονίας- και Λαογραφίας (Α΄ Βραβείο σε Πανελλήνιο Λαογραφικό Διαγωνισμό της Εστίας Ν. Σμύρνης, 1984). Οι ανακοινώσεις της έχουν δημοσιευτεί στους αντίστοιχους τόμους  των  Πρακτικών  των Συνεδρίων.

Βιβλία  που έχει εκδόσει:

*Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Καβάλας

*Εράνισμα,

*Λεύκωμα, 33 χρόνια Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ν. Καβάλας, Καβάλα 2008

*Οδωνυμικά της Καβάλας, Καβάλα 2009,

*Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Για την προσφορά της στην καταγραφή της Ιστορίας της Καβάλας και της περιοχής της καθώς και για τη συμμετοχή της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης τιμήθηκε από τη Νομαρχία Καβάλας, το Δήμο Καβάλας και άλλους τοπικούς φορείς και Συλλόγους.

Η κηδεία της Αγγελικής Κιουρτσή Μιχαλοπούλου θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Παύλου.

Ψήφισμα του ΔΣ του ΛΕΚ για το θάνατο της Αγγελικής Κιουρτσή

Το ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με την είδηση του θανάτου του επιτίμου μέλους της Γ.Σ. του ΛΕΚ, Αγγελικής Κιουρτσή – Μιχαλοπούλου αποφάσισε :
1. Να παραστεί στην κηδεία της το Σάββατο 18.5.2019 στις 14.00 στον Ι.Ν. Απ. Παύλου,
2. Να συλλυπηθεί την οικογένειά της,
3. Να καταθέσει αντί στεφάνου το ποσό των 100 στο Ταμείο του Σωματείου.

Η Πρόεδρος και το ΔΣ
του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας