Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και βροχοπτώσεις, η ένταση των οποίων μάλλον δεν θα είναι μεγάλη, περιλαμβάνει η αλλαγή του καιρού που θα συντελεστεί και στην Π.Ε. Καβάλας, από το βράδυ της Πέμπτης, μέχρι και την Παρασκευή.

Η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, με βροχές, καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Το ψυχρό μέτωπο που θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο θα επηρεάσει αρχικά τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Την Πέμπτη η Μακεδονία, ιδιαίτερα η Κεντρική, η Θεσσαλία και οι Σποράδες θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επηρεαστούν από την ραγδαία αλλαγή του καιρού. Από την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Μακεδονία. Από το απόγευμα της Παρασκευής, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

«Σταδιακά θα ανέβει και πάλι η θερμοκρασία και θα επανέλθει στα σημερινά επίπεδα που σημαίνει ότι το καλοκαίρι μάλλον μετά από αυτή τη σύντομη παρένθεση θα συνεχιστεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται…»

«Υπάρχει όντως ένα σύστημα, σύμφωνα πάντα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το οποίο θα μας επηρεάσει με σχετικά γρήγορη κίνηση από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή κυρίως δε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Δεν φαίνεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Εκείνο που αναμένουμε είναι ο υετός για όλους και κυρίως για την αντιπυρική προστασία για να μπορούμε να πούμε ότι αλλάζει το κλίμα και εν πάση περιπτώσει μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο και να προετοιμαστούμε για τα φαινόμενα του χειμώνα. Αυτό για να συμβεί θα πρέπει να έχουμε αρκετές ποσότητες υετού στην περιοχή μας. Αυτό το σύστημα όμως δεν φαίνεται ότι θα δώσει κάτι τέτοιο παρόλα αυτά θα πέσει η θερμοκρασία και σε συνδυασμό με την αύξηση της διάρκειας της νύχτας την επόμενη περίοδο μπορούμε να πούμε ότι θα έχει κάποια ευεργετική επίδραση το νερό αυτό που θα είναι χρήσιμο για τους αγρότες και μακάρι να έρθει. Σύμφωνα πάντα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σταδιακά θα ανέβει και πάλι η θερμοκρασία και θα επανέλθει στα σημερινά επίπεδα που σημαίνει ότι το καλοκαίρι μάλλον μετά από αυτή τη σύντομη παρένθεση θα συνεχιστεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Με τον δήμαρχο Καβάλας συναντήθηκε ο Σταύρος Κιβράκης

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κιβράκης είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, στο πλαίσιο ενός κύκλου συναντήσεων με όλους τους νέους δήμαρχος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με τον Δήμο Παγγαίου.

«Συζητήσαμε για όλα τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, όσων μας επέτρεπε ο λίγος χρόνος που είχαμε στη διάθεση μας και βέβαια μιλήσαμε και για τα εργαλεία που χρειάζεται να αναπτύξει ο δήμος ενόψει της χειμερινής περιόδου, γιατί αυτά θα πρέπει στο δημόσιο να ετοιμαστούν μήνες νωρίτερα για να μπορεί να είναι έτοιμος ο φορέας και να έχει τα κατάλληλα εργαλεία και τα σχέδια που απαιτούνται για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις», υπογράμμισε σχετικά ο Σταύρος Κιβράκης για τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Καβάλας.