Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 22 Απριλίου, οι γεωτεχνικοί του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., για τις αρχαιρεσίες που αφορούν την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των δέκα παραρτημάτων ανά τη χώρα και το όργανο διοίκησης της κεντρικής υπηρεσίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Η ψηφοφορία στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ. που βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου 55, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και στις διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας των Π.Ε. Σερρών και Δράμας, τις ίδιες ώρες.

Γιορτή για τον γεωτεχνικό κόσμο και για κάθε συλλογικότητα οι εκλογές

«Πραγματικά είναι μια γιορτή για τον γεωτεχνικό κόσμο και για κάθε συλλογικότητα που αποφασίζει για τα όργανά της, προκειμένου να κριθούν πρόσωπα, πολιτικές και στρατηγικές», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο απερχόμενος πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Γεωδράση», Ζαφείρης Μυστακίδης.

«Η δική μας παράταξη κατεβαίνει στις εκλογές μόνο στο παράρτημα κι όχι στην κεντρική υπηρεσία όπου είναι κομματικοποιημένα πιο πολύ τα πράγματα. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε ευρεία συμμετοχή. Τρανό παράδειγμα το ποσοστό που είχαμε πάρει την προηγούμενη φορά και άγγιζε το 60%», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μυστακίδης.

Δεν εκφράζει κανένα πολιτικό χώρο η «Γεωδράση»

«Η παράταξή μας δεν εκφράζει κανένα πολιτικό χώρο, είναι μια υπερκομματική παράταξη που μοναδικό στόχο έχει να ενδυναμώσει αυτόν τον επιμελητηριακό θεσμό, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στον αντικειμενικό σκοπό ίδρυσής του από το κράτος. Να είναι ο σύμβουλος της πολιτείας σε διάφορα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πρωτογενή παραγωγή και την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου και την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτόν τον τόπο», συμπλήρωσε ο Ζαφείρης Μυστακίδης.

«Ελπίζουμε να υπάρχει συμμετοχή για να δυναμώσει το νέο όργανο διοίκησης»

Συνολικά 1.600 είναι τα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας (Δράμα – Καβάλα – Σέρρες) και έξι οι παρατάξεις που μετέχουν στις εκλογές.

«Ελπίζουμε να υπάρχει συμμετοχή για να δυναμώσει το νέο όργανο διοίκησης. Στις προηγούμενες είχαμε μικρά ποσοστά. Μας στεναχωρεί αυτό. Έχει να κάνει με τη γενικότερη κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία και οι επιστημονικοί κλάδοι.

Από τον μέσο όρο της Ελλάδας είμασταν λίγο πιο πάνω φτάνοντας το 30%. Ευελπιστούμε να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή γιατί όταν απέχουμε ουσιαστικά ευνοούνται οι μειοψηφίες και μετά έχουμε παράπονα και απαιτήσεις.

«Τα τελευταία χρόνια όλοι είναι μάρτυρες μιας πολύ παραγωγικής διοίκησης – Είναι γεγονός ότι έχουμε δώσει έναν άλλο αέρα στο Επιμελητήριο, το βλέπει η κοινωνία, έναν αέρα εξωστρέφειας»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος από τις μέχρι σήμερα δυο θητείες του στη θέση του προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ., ο κ. Μυστακίδης απάντησε: «Τα τελευταία χρόνια όλοι είναι μάρτυρες μιας πολύ παραγωγικής διοίκησης. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Είναι γεγονός ότι έχουμε δώσει έναν άλλο αέρα στο Επιμελητήριο, το βλέπει η κοινωνία, έναν αέρα εξωστρέφειας. Θέλουμε να είναι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, προκειμένου να είναι παραγωγικό και να έχει ουσιαστική παρέμβαση, να ξεφύγει από κομματικές αγκυλώσεις, κάτι που έχουμε καταφέρει».