Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας διοργάνωσαν την Πέμπτη (24/5) εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, η οποία απευθυνόταν σε εργαζόμενους και άνεργους που αντιμετωπίζουν διάφορα  προβλήματα, στον ασφαλιστικό και εργασιακό τομέα ή ακόμη και σε θέματα απασχόλησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, με την παρουσία νομικών από την Αθήνα, που είναι συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα προσωπικά τους ερωτήματα και να λάβουν άμεσα απαντήσεις γι’ αυτό που τους απασχολεί.

Οι συχνές αλλαγές στα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη σύγχυση σε μεγάλο τμήμα του εργατικού δυναμικού, εργαζόμενους και άνεργους

«Η διαδικασία ήταν δωρεάν κι εντάσσεται σε ένα γενικότερο πρόγραμμα που υλοποιεί το ΙΝ.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε., το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενη δράση από το Ε.Σ.Π.Α. 2014 -2020 και από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση». Ακριβώς επειδή αλλάζουν συχνά οι νόμοι, αυτός είναι ο λόγος της συγκεκριμένης δράσης. Οι συχνές αλλαγές στα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη σύγχυση σε μεγάλο τμήμα του εργατικού δυναμικού, εργαζόμενους και άνεργους. Θέλουμε να ενισχύσουμε την έγκυρη πληροφόρηση που χρειάζεται και είναι αυτονόητης χρησιμότητας για τους εργαζόμενους και τους ανέργους παρέχοντάς δωρεάν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που μας θέτουν», δήλωσε στον «Ενήμερο» ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. στο παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Ξάνθη.

Κ. Ποδάρας: «Συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερες δράσεις το επόμενο διάστημα προς όφελος των εργαζομένων. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες κι αυτό φυσικά θα κάνουμε…» 

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, Κώστας Ποδάρας, υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο»: «Στο πλαίσιο μιας συνεχούς δράσης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας με την προοπτική της εξωστρέφειας, έχει σχεδιάσει από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας να διοργανώσει σημαντικά πράγματα. Εκεί εντάσσεται και η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης, που περιλάμβανε ομάδες εργασίας, οι οποίες ενημέρωσαν εργαζόμενους και ανέργους για θέματα που τους απασχολούν. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας μας για ενημέρωση πάνω σε τέτοια θέματα και βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη, δωρεάν εξυπηρετήσαμε όλο αυτόν τον κόσμο. Συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερες δράσεις το επόμενο διάστημα προς όφελος των εργαζομένων. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες κι αυτό φυσικά θα κάνουμε».