Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, να παραστούν στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Τρίτης (1/5) στην πλατεία Καπνεργάτη, απηύθυναν ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, Κώστας Ποδάρας και ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Τάσος Ιωαννίδης.  

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Πέμπτης (26/4), ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου υπογράμμισε ότι η συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση είναι απαραίτητη «για να αποδώσουμε φόρο τιμής σε αυτούς που θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους, για να έχουμε εμείς αυτά τα εργασιακά δικαιώματα που έχουμε σήμερα».

«Η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της…»

«Τα μέτωπα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή, όπως και οι προκλήσεις.  Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της. Υπάρχει μια βίαιη και συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών και διαφαίνεται μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία για τη χώρα. Μια συνολική και καθολική υποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, χωρίς σταματημό. Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κλιμακώνονται σωρευτικά οι πολιτικές λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε αγωνιστικό και απεργιακό «παρών» στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας. Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, αλλά ημέρα απεργίας, μνήμης και αγώνα για τους εργαζόμενους, απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Όλοι μαζί πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Ποδάρας.

«Οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα πραγματικά ξεζούμισαν τον λαό και τους εργαζόμενους…»

«Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακρά διαδρομή του εργατικού κινήματος. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα πραγματικά ξεζούμισαν τον λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση. Καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας», επισήμανε από την πλευρά του ο Τάσος Ιωαννίδης.

Οι διεκδικήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Στην Καβάλα ο Γιώργος Ρωμανιάς

 «Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, καμιά αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%. Διεκδικούμε αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, μείωση συντελεστών Φ.Π.Α. στο 15%. Κατάργηση της διάταξης για το 50+1% για την λήψη απόφασης απεργίας, κάτι που θα το καταργήσουμε στην πράξη και τέλος κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος επίσης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Να σημειωθεί τέλος ότι την Πέμπτη (3/5) στις 18.30 το απόγευμα θα βρεθεί στην Καβάλα ο Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» θα απαντήσει σε ερωτήσεις εργαζομένων και εν δυνάμει συνταξιούχων.