Στις δράσεις που θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (11/5), ο πρόεδρός του, Κώστας Ποδάρας.

Αναφερόμενος στην πρώτη εκ των δράσεων, ο κ. Ποδάρας είπε ότι τη Δευτέρα (14/5) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων της κοινωνικής συμμαχίας, την οποία συνέστησαν τα υπερκείμενα όργανα που την αποτελούν και σε αυτήν ανήκουν η Γ.Σ.Ε.Ε., η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Γ.Σ.Ε.Β.Ε., η Ε.Σ.Ε.Ε., οι δικηγορικοί σύλλογοι, ιατρικοί σύλλογοι, τα τεχνικά επιμελητήρια και τα οικονομικά επιμελητήρια.

«Μπορούμε με τη φωνή μας και τις συλλογικές δράσεις μας να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση…»

Όπως τόνισε ο κ. Ποδάρας στη σύσκεψη έχουν κληθεί και τα συνταξιουχικά σωματεία και τα 15μελη των λυκείων.

«Αυτή η σύσκεψη έχει σκοπό να αντιδράσουμε στις ασκούμενες πολιτικές της λιτότητας, της υπερφορολόγησης, της ανεργίας, των κόκκινων δανείων και πολλών άλλων που μαστίζουν την κοινωνία μας. Η σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πανεθνικής δράσης και απεργίας στις 30 Μαϊου. Μπορούμε με τη φωνή μας και τις συλλογικές δράσεις μας να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση που μας μαστίζει. Δεν αντέχουμε άλλη φτώχεια, άλλη μιζέρια, καταπίεση, μείωση μισθών και φόρους», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ποδάρας.

«Εμείς είμαστε ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων κι εφόσον έχουμε κληθεί από τον δήμο να μετέχουμε, θα το κάνουμε μαζικά και δυναμικά»

Αναφερόμενος στη δεύτερη δράση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, είπε ότι αυτή σχετίζεται με το συλλαλητήριο της Τρίτης (15/5) κατά των διοδίων.

«Εμείς είμαστε ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων κι εφόσον έχουμε κληθεί από τον δήμο να μετέχουμε, θα το κάνουμε μαζικά και δυναμικά. Θεωρούμε ότι το σημείο όπου θα εγκαταστήσουν τα διόδια είναι επικίνδυνο. Θα υπάρξει επιβάρυνση στους κατοίκους της Π.Ε. Καβάλας που χρησιμοποιούν τον δρόμο, αλλά και στους επισκέπτες μας. Θα έχουμε μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση της πόλης μας από τα οχήματα που θα αποφεύγουν τα διόδια. Θα υποβαθμιστεί η ζωή των παιδιών μας τα επόμενα χρόνια. Για εμάς δεν είναι σωστό να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις που αφορούν τις ζωές μας, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, όπως διαβουλεύσεις κλπ. Καλούμε όλους τους κατοίκους της Π.Ε. Καβάλας να μετέχουν στο συλλαλητήριο, γιατί πρέπει να στείλουμε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής μας», επισήμανε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Ε.Υ.Κ. Καβάλας.

Εκδήλωση πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 24 Μαϊου

 Αναφορικά με την τρίτη δράση που θα αναπτύξει το Εργατικό Κέντρο, ο κ. Ποδάρας είπε ότι στις 24 Μαϊου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ διοργανώνεται εκδήλωση πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. για να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με θέματα προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, συμβάσεων εργασίας, εργασιακών σχέσεων και άλλων θεμάτων.

«Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης έβλαψαν πολύ εργαζόμενους και συνταξιούχους κι ήταν επώδυνες για όλους. Αυτές οι μεταβολές δημιούργησαν μια γενική ανασφάλεια. Γι’ αυτό τον λόγο διοργανώνουμε αυτή τη συνάντηση για να δώσουμε απαντήσεις σε όσους είναι πλησίον της συνταξιοδότησης. Καλό είναι να έχουν μαζί τους όλα τους τα στοιχεία για να ενημερωθούν σωστά», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Ποδάρας.