Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 70χρονης γυναίκας που έγινε πριν από 5 χρόνια περίπου στο σπίτι της στην Αλιστράτη Σερρών.

Σύμφωνα με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδη Πουρσανίδη πρόκειται για δύο Βούλγαρους, 26 και 42 χρόνων οι οποίοι γνώριζαν ότι έμενε μόνη της και είχε χρήματα στο σπίτι της. Οι δύο άνδρες πήγαν το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου του 2015 στο σπίτι της με σκοπό την ληστεία και την σκότωσαν με ασφυξία.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τους γείτονες το πρωί της 8ης Ιανουαρίου 2015 και ενώ είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της προήλθε από ασφυξία.

Στο σπίτι δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη διάρρηξης στις πόρτες και τα παράθυρα, και επίσης δεν βρέθηκαν στους χώρους του σπιτιού χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Από την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κάνει εργασίες στο σπίτι του θύματος, μαζί με 42χρονο ομοεθνή του πήγαν στο σπίτι του θύματος με σκοπό την ληστεία, προκαλώντας τον θάνατο της 70χρονης με ασφυξία και στη συνέχεια διέφυγαν αφαιρώντας χρήματα (200 ευρώ) και κοσμήματα.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών εντοπίστηκε ο 26χρονος και συνελήφθη προχθές το μεσημέρι μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία. Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος μετά την δολοφονία μετακόμισε για τρία χρόνια στη Γερμανία. Στη συνέχεια μετέβη στην Βουλγαρία και πριν από λίγο καιρό επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και διέμενε σε χωριό των Σερρών

Επίσης σε βάρος του 42χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα.