Αν και το ταμείο των φετινών θερινών εκπτώσεων θα γίνει στις 31 Αυγούστου, όποτε και ολοκληρώνονται, εντούτοις, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, το πρόσημο φαίνεται ότι θα είναι αρνητικό για την τοπική αγορά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα (23/7) στον »Ενήμερο» ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. στο ξεκίνημα των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα, η κίνηση που καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας δεν ήταν ικανοποιητική, ενώ τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας.

»Δυστυχώς, είναι τόσο μεγάλη η πτώση από την αρχή της φετινής χρονιάς που δεν μπορεί να επέλθει ισορροπία στις επιχειρήσεις μας…»

»Διαφαίνεται ότι τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου που διαρκούν οι εκπτώσεις, θα καταγραφεί μια ικανοποιητική κίνηση στα καταστήματα της Καβάλας, ωστόσο επειδή η μείωση στους τζίρους μας ήταν πολύ μεγάλη από τις αρχές του καλοκαιριού, για να μη πούμε και από τον Μάιο ακόμη, νομίζω ότι το τελικό πρόσημο θα είναι αρνητικό, έστω για λίγο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Δυστυχώς, είναι τόσο μεγάλη η πτώση από την αρχή της φετινής χρονιάς, που δεν μπορεί να επέλθει ισορροπία στις επιχειρήσεις μας. Ευελπιστούμε τουλάχιστον να μπορέσουμε να πιάσουμε ικανοποιητικούς τζίρους το επόμενο διάστημα για να καταφέρουμε κι εμείς να πληρώσουμε κάποιες υποχρεώσεις που για εμάς είναι σημαντικές», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Λεμονίδης.

»Οι ξένοι, όσο περνάνε οι μέρες, γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Το θέμα είναι όμως ότι είναι λιγότεροι από πέρυσι. Αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει…»

Όπως είχε επισημάνει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις του στον »Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, το φετινό καλοκαίρι οι τουρίστες που μπήκαν στα καταστήματα της πόλης ήταν σαφώς λιγότεροι από πέρυσι. Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχει υπάρξει κάποια διαφοροποίηση κι άρα αύξηση της παρουσίας τους στην τοπική αγορά, απάντησε: »Οι ξένοι, όσο περνάνε οι μέρες, γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Το θέμα είναι όμως ότι είναι λιγότεροι από πέρυσι. Αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει. Εμείς πάντως συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και σε σχέση με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ταμείο θα κάνουμε στις 31 Αυγούστου, οπότε και »πέφτει η αυλαία» των εκπτώσεων, αλλά και του καλοκαιριού γενικότερα κι εκεί θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.  Πάντως, πρέπει να τονίσουμε προς το καταναλωτικό κοινό ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια και σε νούμερα και σε προϊόντα στην τοπική αγορά και με σημαντικά ποσοστά εκπτώσεων στα περισσότερα είδη».