Ανέλπιστα καλός για την τοπική αγορά ήταν ο μήνας Σεπτέμβριος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. αναφέρθηκε στη διάρκεια των δηλώσεών του στο τι περιμένει  η τοπική αγορά από τον Οκτώβριο, στο εκπτωτικό δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και στο αν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο με τις κυβερνητικές αποφάσεις στο πεδίο της φορολόγησης, καθώς και στο αν τελικά συμφέρει τους επαγγελματίες να προχωρήσουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

«Ο φετινός Σεπτέμβριος έκλεισε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαμε απώλειες…»

«Ο Σεπτέμβριος ανέλπιστα ήταν ένας μήνας που είχε ικανοποιητική κίνηση στην αγορά της Καβάλας. Βοήθησαν πολύ και οι καιρικές συνθήκες αλλά και γενικότερα η ψυχολογία του κόσμου που νομίζω ότι ήταν σε ένα καλό επίπεδο. Υπήρχε μεγάλη επάρκεια στην αγορά και καταγράφηκαν πραγματικά ικανοποιητικοί τζίροι. Ο φετινός Σεπτέμβριος έκλεισε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαμε απώλειες. Το καλοκαίρι παρότι το πρόσημο μπορεί να είναι κατά πολύ λίγο αρνητικό σε σχέση με πέρυσι στο σύνολο του, διότι ο Ιούνιος και ο μισός Ιούλιος είχε χαμηλούς τζίρους, εντούτοις μας αφήνει μία γλυκιά ανάμνηση ότι τελειώνει με ικανοποιητική κίνηση στην τοπική αγορά της Καβάλας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης.

«Εμείς θα διεκδικήσουμε εκ νέου τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου με ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα είναι και με στελέχη που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια και με πολλά νέα στελέχη που έχουν όρεξη για να καταθέσουν νέες ιδέες, νέες προτάσεις»

«Από εκεί και μετά διανύουμε ήδη τον Οκτώβριο που είναι ένας μήνας μεταβατικός. Αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες, όπως αλλάζουν και τα εμπορεύματα που έρχονται στα καταστήματά μας. Ακολουθεί βέβαια το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, που παραδοσιακά υπάρχουν καταστήματα εμπορικά που μπαίνουν στη διαδικασία μικρών και μεγαλύτερων ίσως εκπτώσεων, ενώ ακολουθούν οι εκλογές για τον Εμπορικό Σύλλογο που θα διεξαχθούν στις 14 και 15 Νοεμβρίου. Εμείς θα διεκδικήσουμε εκ νέου τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου με ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα είναι και με στελέχη που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια και με πολλά νέα στελέχη που έχουν όρεξη για να καταθέσουν νέες ιδέες, νέες προτάσεις και να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα προχωρήσει για τα επόμενα τρία χρόνια τον Εμπορικό Σύλλογο της Καβάλας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει από τη νέα κυβέρνηση έχουν θετικό πρόσημο – Η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι ίσως το μεγαλύτερο νομοσχέδιο που έχει περάσει όσον αφορά τους ανθρώπους που επιχειρούν καθημερινά και έχουν συσσωρευμένα χρέη…»

Ερωτηθείς σχετικά με τις αλλαγές που επήλθαν στην αγορά με τη νέα κυβέρνηση, ο Βασίλης Λεμονίδης απάντησε: «Όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει από τη νέα κυβέρνηση έχουν θετικό πρόσημο πρωτίστως στο θέμα ότι έχουν μειωθεί κάποιοι φορολογικοί συντελεστές που το ζητούσαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επίσης και στο ψυχολογικό κομμάτι δίνεται μία περαιτέρω θετική αύρα και ικανοποίηση στον κόσμο που αυτό μεταφράζεται ίσως και σε κατανάλωση. Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα και αναμένουμε και τα νέα νομοσχέδια που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών γιατί πλέον έχουν περάσει 10 χρόνια μεγάλης κρίσης και δυσκολιών και πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα. Όσον αφορά τις 120 δόσεις είναι ίσως το μεγαλύτερο νομοσχέδιο που έχει περάσει όσον αφορά τους ανθρώπους που επιχειρούν καθημερινά και έχουν συσσωρευμένα χρέη. Νομίζω ότι είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία έστω και αυτή η μικρή παράταση που δόθηκε να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι, γιατί έχει και πιο μικρό ποσοστό όσον αφορά το επιτόκιο. υπάρχει μικρότερο ποσό καταβολής της δόσης, δεν υπάρχουν τα κριτήρια τα πιεστικά, οπότε νομίζω ότι είναι σωτήριο για κάποιον που θέλει να ρυθμίσει όλες τις υποχρεώσεις του να μπει σε αυτή τη ρύθμιση των 120 δόσεων», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Λεμονίδης.