Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Η καρδιά της παγκόσμιας κολύμβησης χτυπάει στην Καβάλα

Από την Παρασκευή το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Παύλος»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από την Παρασκευή (17/1) και για τρεις ημέρες, η καρδιά της παγκόσμιας κολύμβησης θα χτυπάει και πάλι στην Καβάλα. Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Καβάλας συνδιοργανώνει με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, αλλά και τους δυο κολυμβητικούς ομίλους, τον ΝΟΚΑ και τον ΟΘΑΚ, το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Παύλος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας.

«Αυτοί οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο αθλητικό καλεντάρι της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αλλά και σε αυτό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Και μόνο αυτό το γεγονός τους συνιστά πολύ σημαντικούς. Είναι μια τεράστια αθλητική διοργάνωση, την οποία ο Δήμος είχε αναλάβει και τα δυο προηγούμενα χρόνια κι από τη στιγμή που τα πήγαμε περίφημα, η Ομοσπονδία μας τους έδωσε για άλλη μια φορά και την ευχαριστούμε γι’ αυτό», τόνισε ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (16/1).

Περίπου 500 θα είναι οι αθλητές, οι οποίοι με τους συνοδούς τους θα παραμείνουν στην Καβάλα για ένα τριήμερο!

«Αθλητές υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτό το τριήμερο θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να μπορέσουν να πετύχουν τη συμμετοχή τους στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε άλλα πρωταθλήματα, εθνικά και ευρωπαϊκά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων της Ομοσπονδίας, περίπου 500 θα είναι οι αθλητές, οι οποίοι με τους συνοδούς τους θα παραμείνουν στην Καβάλα για ένα τριήμερο. Για να έχουν επιτυχία οι αγώνες, εκτός από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχής, σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα των αθλητών. Θα πάμε και αυτή τη φορά πολύ καλά», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Μουμτσάκης.

«Ως νέα δημοτική αρχή επιζητούμε την ανάληψη τέτοιων μεγάλων αθλητικών γεγονότων…»

«Κάθε χρονιά αναβαθμιζόμαστε και από άποψη συμμετοχών και ποιότητας των αθλητών που μετέχουν και πιστεύω ότι έτσι όπως πάμε το «Απόστολος Παύλος» θα γίνει θεσμός για την πόλη μας. Ως νέα δημοτική αρχή επιζητούμε την ανάληψη τέτοιων μεγάλων αθλητικών γεγονότων σε μια προσπάθεια να καθιερώσουμε την πόλη μας, στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη και να την κάνουμε έναν τουριστικό – αθλητικό προορισμό», ανέφερε ακόμη ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού και Δημοτικής Αστυνομίας.

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάσταση της στέγης του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας

«Έχουμε ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα κολυμβητήρια της Ελλάδας, όμως έχουμε κι ένα τεράστιο πρόβλημα, αυτό της στέγης. Από το 2010 που δημιουργήθηκε το πρόβλημα έγιναν προσπάθειες αποκατάστασης, αλλά πάντα κολλούσαμε στη γραφειοκρατία. Ήδη στον νέο προϋπολογισμό έχουμε βάλει χρήματα για να ξεκινήσουμε άμεσα την αποκατάσταση της στέγης. Δεν φτάνει όμως αυτό. Θα πρέπει να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση αντλιών θερμότητας, ώστε τα χρήματα που δαπανόνται για τη θέρμανση της πισίνας και των άλλων χώρων να είναι το δυνατόν λιγότερα. Στόχος μας είναι να φέρουμε όσο πιο πολλές μεγάλες διοργανώσεις μπορούμε για να διαφημίζουμε την πόλη μας», επισήμανε καταληκτικά ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Η πιο επιτυχημένη διοργάνωση στην Ελλάδα, το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Παύλος»

Από τη μεριά του ο Γιάννης Μοντεσάντος, προϊστάμενος μηχανογράφησης και υπεύθυνος για τη διοργάνωση αγώνων υγρού στίβου σε όλη την Ελλάδα, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Πριν από τρία χρόνια οραματιστήκαμε μια διεθνή διοργάνωση για την Καβάλα. Όχι μόνο το πετύχαμε, αλλά κατά γενική ομολογία της κολυμβητικής κοινότητας, ήταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση στον ελλαδικό χώρο! Με αφορμή αυτό, η Κολυμβητική Ομοσπονδία αποφάσισε να την εντάξει στις διαπιστευμένες διοργανώσεις, μια από τις τέσσερις του 2020 που θα δώσει όρια για την Ολυμπιάδα».

Στις 80.000 ευρώ το συνολικό κόστος των αγώνων – Τις 20.000 ευρώ «βάζει» ο Δήμος Καβάλας

Από τη μεριά του εκ μέρους του ΝΟΚΑ, ο Πέτρος Χαϊνάς, ζήτησε από τους Καβαλιώτες να στηρίξουν τους αγώνες και να βρεθούν στο Κλειστό Κολυμβητήριο, γεμίζοντας τις κερκίδες, ενώ ο πρόεδρος του ΟΘΑΚ, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, υπογράμμισε ότι οι αγώνες αυτοί είναι ένα μεγάλο όφελος για την Καβάλα, ενώ παράλληλα ανεβάζουν και το επίπεδο κολύμβησης στην περιοχή μας.

Το συνολικό κόστος διεξαγωγής των αγώνων ανέρχεται στις 80.000 ευρώ, εκ των οποίων τις 20.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Καβάλας. Τα υπόλοιπα χρήματα προέρχονται από χορηγίες.

Διαφημίσεις