Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Τέλος και επίσημα στα Πρωταθλήματα και το Κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και μετά τις αποφάσεις της χθεσινής (29/4) συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετείχαν και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και ο εκπρόσωπος της UEFA κ. Μάριος Γεωργίου, ανακοινώνεται το τέλος των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μεγάλης διασποράς του, όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και Κύπελλα ευθύνης διοργάνωσης των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, καθώς και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της ΕΠΟ περιόδου 2019 – 2020 αναστέλλονται οριστικά. Για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα υπάρξει επικύρωση των βαθμολογιών με βάση την εικόνα που είχαν ως την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων, με τους πρωτοπόρους των Α’ τοπικών κατηγοριών να προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία περιόδου 2020 – 2021. Αφού επικυρωθούν οι βαθμολογίες, οι Ενώσεις θα μπορούν να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Όσον αφορά τη Γ’ Εθνική, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από νέα εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, η ΕΠΣ Καβάλας θα έρθει σε επαφή με όλες τις ομάδες της και, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους και τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί από το μέτωπο του Κορωνοϊού και την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας (υγεία ποδοσφαιριστών και λοιπών εμπλεκομένων, νέα οικονομικά δεδομένα στην ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση τις ομάδες μας), θα αποφασίσει τον τρόπο διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου για την περίοδο 2020 – 2021, με τις καλύτερες συνθήκες που θα επιτρέπει η διαμορφωμένη στην κοινωνία και τις ομάδες μας κατάσταση.

Διαφημίσεις