Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το μπάσκετ σε Καβάλα και Ελευθερούπολη πήρε την άγουσα για ψηλές κορυφές!!!

Ημέρα:

spot_img

Νέα χαμόγελα απ’ άκρου εις άκρον στον νομό Καβάλας αφού οι εκπρόσωποι του Καβάλα Β.C. και Γυμναστικός σύλλογος Ελευθερούπολης πήραν την άγουσα για ψηλές κορυφές. Πατώντας πλέον σε στέρεο έδαφος και με την υποστήριξη των φίλων τους που όλο και αυξάνονται ήδη βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των βαθμολογικών πινάκων της κατηγορίας στην οποία ανήκουν.

Στην Β΄ εθνική (Βόρειος όμιλος) η Καβάλα είναι 2η ενώ στην Γ΄ εθνική (Βόρειος όμιλος-2ος υποόμιλος) ο Γ.Σ.Ε. είναι 1ος!!! Αυτό πραγματοποιήθηκε αφού η πρώτη κέρδισε τον πανίσχυρο Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου με 72-70 και ο δεύτερος της σαφώς κατώτερη Α.Ε. Κομοτηνής με 80-86.

Όσον αφορά το Βόλεϊ γυναικών που μάχεται στον Βόρειο όμιλο είχε μια φυσιολογική ήττα από το φαβορί Ναύαρχο Βότση στην Θεσσαλονίκη, με 0-3 σετ αφού οι κοπέλες του Α.Ο. Καβάλας πάλεψαν γερά και στα 3 σετ.

Ποδόσφαιρο στην Γ΄ εθνική δεν είχαμε αφού η ανώτερα ποδοσφαιρική αρχή αποφάσισε να δώσει ένα διήμερο ξεκούρασης και απολογισμού στο τι  έκαναν μέχρι τώρα οι ομάδες.  Βέβαια δύο όμιλοι αγωνίστηκαν ειδικά σ’ αυτούς που λόγω γεωγραφικής θέσεως έχουν από 15 ομάδες και όχι από 13 ή 12 ή 11 ομάδες. Στο παιχνίδι που ήμουν παρών και μαζί μου πάνω από 500 φίλαθλοι η τοπική ομάδα τα βρήκε «μπαστούνια» από την έμπειρη και δεμένη ομάδα του ηρωικού Μεσολογγίου. Ειδικά στο 1ο δεκάλεπτο και γενικά στο πρώτο ημίχρονο που το άγχος και η αστοχία ήταν έκδηλη στους παίκτες του Ανδρέα Καραπιπερίδη. Χάλια τα ποσοστά παντού και ειδικά στα τρίποντα και στα ριμπάουν. Η ίδια ομάδα που έβαλε 14 τρίποντα στην Χαλκηδόνα έβαλε μόνο 5 στην έδρα της!!!. Και φυσικά η μόνιμη πληγή των ελεύθερων βολών έκανε και πάλι την αρνητική της εμφάνιση δίνοντας  ψευδαίσθηση  στον αντίπαλο ότι θα μπορούσε να πάρει αυτός το ροζ φύλλο του αγώνα. Καλά που επαληθεύθηκα δηλαδή στο τι! Ότι η ομάδα που δεν ξεπεράσει τους 70 πόντους στο Αλεξάνδρα Δήμογλου δεν είναι δυνατόν να μην χάσει. Έτσι και έγινε αφού οι δύο ελεύθερες βολές του Μιχάλογλου στα 7 τελευταία δευτερόλεπτα ήταν βάλσαμο κυρίως για αυτούς που πάσχουν από καρδιά. Άξιος ηττημένος ο «Χαρίλαος Τρικούπης» πάλεψε μέχρι τέλους. Επίσης άξιοι οι διαιτητές που έβγαλαν σε πέρας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πράγματι η Ευαγγελία Τζήμα και ο Νίκος Τζιοπάνος έκαναν ότι μπορούσαν για να μην αδικήσουν κανένα.

Τώρα να πάμε και αυτά που ακούσαμε στο τέλος από τους φιλάθλους. Ότι με λίγη προσοχή και κυρίως με την αποφυγή κάποιων συμπτωματικών λαθών απ’ όλους (παίκτες, τεχνική ηγεσία κλπ) δεν θα κινδύνευε η νίκη. Δεν έχουν και άδικο αφού ο σημαντικότερος παίκτης των αντιπάλων με το Νο 19 ο Πολίτης (18 πόντοι  με 3 τρίποντα) έπαιζε με 4 φάουλ στην επανάληψη. Ένας δεν σκέφτηκε να κάνει ένα ντράιβ μια ανάποδη τρίπλα και να τον πετάξει έξω; Τέλος πάντων αφού η ομάδα κέρδισε και τώρα έχει ρεπό έχει χρόνο να κάνει μια αυτοκριτική και να πάει γερά για την συνέχεια.

VERITE΄

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...