Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

9 ξεκάθαρες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για το συναινετικό διαζύγιο (του Γιώργου Γιαγκουδάκη) – Βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Θέλεις να μάθεις τις top συχνές ερωτήσεις σχετικά με το συναινετικό διαζύγιο και να έχεις τις πιο ξεκάθαρες απαντήσεις? Αν ναι παρακολούθησε το βίντεο αυτό μέχρι το τέλος.

Γειά σας είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης δικηγόρος Καβάλας, ειδικός για διαζύγια και οικογενειακό δίκαιο και σας καλωσορίζω σε ακόμη ένα ενημερωτικό βίντεο μου.

Για το συναινετικό διαζύγιο έχω αναφερθεί στο παρελθόν και έχω γράψει στο blog μου άρθρα αναλυτικά σχετικά με το συναινετικό διαζύγιο και τη νέα διαδικασία, που ισχύει για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου.

Σήμερα θα σας δώσω ξεκάθαρες και απλές απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα που δέχομαι από πολλούς συμπολίτες μου και πελάτες μου για το συναινετικό διαζύγιο.

1. Τι σημαίνει συναινετικό διαζύγιο ή κοινή συναινέσει διαζύγιο ?

Με απλά λόγια είναι το διαζύγιο εκείνο στο οποίο και οι δύο σύζυγοι συμφωνούν να λύσουν το γάμο τους και εκφράζουν αμοιβαία τη θέλησή τους αυτή εγγράφως, ώστε να πάρουν διαζύγιο σύμφωνα με τις διατάξεις του συναινετικού διαζυγίου του άρθρου 1441 Αστικού Κώδικα.

2. Γίνεται χωρίς δικηγόρο να βγει συναινετικό διαζύγιο?

Δεν γίνεται αυτό δηλαδή να βγει διαζύγιο χωρίς δικηγόρο, γιατί σύμφωνα με το νόμο χρειάζεται απαραίτητα παράσταση δικηγόρου στη διαδικασία του διαζυγίου.

3. Γίνεται με έναν κοινό δικηγόρο να βγει συναινετικό διαζύγιο?

Για το συναινετικό διαζύγιο είναι ξεκαθαρισμένο ότι σύμφωνα με το νόμο χρειάζονται δύο δικηγόροι ένας για κάθε πλευρά δηλαδή για κάθε σύζυγο, οι οποίοι δικηγόροι μεριμνούν για τα συμφέροντα της κάθε πλευράς, την σύνταξη του ιδιωτικού συμφωνητικού συναινετικής λύσης του γάμου και υπογράφουν εκτός από το συμφωνητικό αυτό και το συμβόλαιο συναινετικού διαζυγίου. Ο νόμος απαιτεί δύο δικηγόρους προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της κάθε πλευράς και ιδίως για την εξασφάλιση του πραγματικού συμφέροντος των ανηλίκων τέκνων, λόγω του ότι το διαζύγιο αυτό βγαίνει χωρίς δικαστική απόφαση.

4. Ποια είναι τα έξοδα του συναινετικού διαζυγίου. Με άλλα λόγια πόσο κοστίζει ένα συναινετικό διαζύγιο?

Το κόστος ενός συναινετικού διαζυγίου για τον κάθε σύζυγο ή τη σύζυγο περιλαμβάνει την αμοιβή ενός δικηγόρου και την αμοιβή του συμβολαιογράφου. Επίσης σε περίπτωση που ο γάμος είναι θρησκευτικός θα πρέπει να πληρωθεί τέλος χαρτοσήμου και κάποια δικαιώματα στην αρμόδια Μητρόπολη για την πνευματική λύση του γάμου. Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος του συναινετικού διαζυγίου θα πρέπει να προστεθούν τα παραπάνω ποσά. Θα πρέπει δηλαδή να υπάρξει συμφωνία κάθε συζύγου με το δικηγόρο για την αμοιβή του καθώς και θα πρέπει να ερωτηθεί ο συμβολαιογράφος για το κόστος της σύνταξης του συμβολαίου. Τα τέλη χαρτοσήμου σε περίπτωση πνευματικής λύσης θρησκευτικού γάμου από ό,τι γνωρίζω είναι γύρω στα 18 ευρώ, ενώ για τα δικαιώματα έξοδα στη Μητρόπολη θα πρέπει να ερωτηθεί η ίδια η αρμόδια Μητρόπολη.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Γιώργος Γιαγκουδάκης
Δικηγόρος Καβάλας
Ειδικός Νομικός Σύμβουλος Διαζυγίων & οικογενειακού δικαίου
https://giagkoudakis-dikigoros.gr

 

spot_img

Διαφημίσεις