Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι σχέσεις Πακιστάν – Τουρκίας και η προβληματική παρουσία χιλιάδων πακιστανών στην Ελλάδα

Ημέρα:

spot_img

Του Σπύρου Κύρου

Παρά το γεγονός ότι το Πακιστάν αποτελεί συμμαχική χώρα της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει την εγκληματική μεταναστευτική της πολιτική, δεχόμενη ταυτόχρονα και έναν απροσδιόριστο αριθμό πακιστανών (λαθρο)μεταναστών, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται εδώ παράνομα. Αφήνοντας στην άκρη το πολύ σημαντικό πρόβλημα της εγκληματικότητας των πακιστανών, που αποδεδειγμένα δε σέβονται ούτε τους νόμους, ούτε τους πολίτες αυτής της χώρας, θα αναφερθούμε στη στενή συμμαχική σχέση Πακιστάν – Τουρκίας, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι η παρουσία χιλιάδων πακιστανών στην Ελλάδα είναι προβληματική -εκτός από πλήθος άλλων λόγων- και για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σύμμαχος της Τουρκίας και εχθρός της Ελλάδας και της Κύπρου το Πακιστάν

α) Υποστήριξη του Πακιστάν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Το Πακιστάν κατά την εισβολή στην Κύπρο υποστήριξε την Τουρκία. Σε άρθρο του Σ. Καλεντερίδη (https://rpn.gr) διαβάζουμε ότι ο τότε πρωθυπουργός του Πακιστάν Ali Bhutto είπε πως: «Το Πακιστάν στηρίζει ανεπιφύλακτα την επιχείρηση ειρήνης που ξεκίνησε η Τουρκία, για να σταματήσει την παραβίαση» και πως σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή όλοι οι Πακιστανοί βρίσκονταν ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Τουρκίας. Τη δεύτερη μέρα των επιχειρήσεων ο Bhutto υποστήριξε τα εξής: «Είμαι έτοιμος να πάω στον πόλεμο και να πολεμήσω ώμο με ώμο με τους Τούρκους στρατιώτες. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία». Την ίδια στιγμή, πακιστανοί που κατοικούσαν στην Άγκυρα διαδήλωσαν κρατώντας πλακάτ στα χέρια τους που έγραφαν: «Είμαστε στο πλευρό του τουρκικού έθνους», «Το αίμα μας για το τουρκικό έθνος», «Το Πακιστάν και η Τουρκία είναι αδέλφια», «Το πακιστανικό έθνος είναι δίπλα στο τουρκικό έθνος».

Επίσης, το Πακιστάν υποστήριξε και με επιχειρήσεις (π.χ. αποστολές στρατιωτικών ιατρικών ομάδων) την εισβολή. Το 2018 ένας πακιστανός στρατηγός, που  ήταν μέλος μιας ιατρικής στρατιωτικής ομάδας της οποίας είχε σταλεί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των εισβολών, ο Karamat Ahmed Karamat, δήλωσε πως «ήταν ευχαριστημένος που είχε την ευκαιρία να βοηθήσει τους τούρκους αδελφούς και αδελφές του».

Ακόμη, το 1974, εκτός από την Τουρκία, το κατοχικό καθεστώς αναγνώρισαν το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Απέσυραν την αναγνώρισή τους το 1983, μετά το ψήφισμα 541 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. (https://simerini.sigmalive.com) Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας του Πακιστάν υπάρχουν μέχρι και φωτογραφίες από την εισβολή των τούρκων, δείχνοντας την υποστήριξή τους για τη δολοφονικές και απάνθρωπες εισβολές.

β) Οι προκλήσεις και η συμμαχική σχέση με την Τουρκία διατηρούνται ακέραιες

Ο Α. Μουντζουρούλιας σε άρθρο του (https://www.pentapostagma.gr) αναφέρεται στον πακιστανικής καταγωγής ερευνητή δημοσιογράφο Naveed Ahmad, ο οποίος σχετικά με μια πιθανή σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανέφερε τα εξής: «Εάν η Τουρκία εισέλθει σε πόλεμο με την Ελλάδα ή αλλού, το Πακιστάν δεν θα καθίσει στο περιθώριο, π.χ. όπως στον ελληνοτουρκικό πόλεμο στην Κύπρο, όταν το Ισλαμαμπάντ βοήθησε κρυφά την Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ανταλλακτικών για τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εν μέσω εμπάργκο όπλων». Σε αυτά άλλωστε έρχεται να προστεθεί και η δήλωση του πρώην Αρχηγού της Αεροπορίας του Πακιστάν, Mujahid Anwar Khan, που το 2021 είχε υποστηρίξει πως: «Το Πακιστάν και η Τουρκία είναι δύο χώρες, ένα έθνος. Δεν μοιράζονται μόνο την κοινή κουλτούρα και την πίστη, αλλά έχουν επίσης παρόμοια ενδιαφέροντα και προκλήσεις». Φρόντισε ακόμα να τονίσει ότι το Πακιστάν υποστηρίζει πλήρως την Τουρκία για την Κύπρο και για άλλα περιφερειακά ζητήματα. Πρόσθετα, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από πακιστανούς πιλότους.

γ) Οι πακιστανοί στην Ελλάδα υπονομεύουν τη συμμαχική σχέση μας με την Ινδία

Ο μεγάλος αριθμός πακιστανών (λαθρο)μεταναστών που διαμένουν στη χώρα μας πραγματοποιεί συχνά διαδηλώσεις για το ζήτημα του Κασμίρ. Σε αυτές φυσικά παρατηρείται η επικίνδυνη ανοχή της ελληνική κυβέρνησης, που τους αφήνει να διαδηλώνουν εναντίον της Ινδίας, την ώρα που γίνεται μια (δειλή ακόμα) προσπάθεια να εδραιωθούν οι σχέσεις μας με τη χώρα αυτή. Η Ινδία μπορεί να γίνει πολύτιμος συνεργάτης μας, ιδιαίτερα και λόγω της εχθρικής της σχέσης με το Πακιστάν και της ψυχρής της σχέσης με την Τουρκία.

Με βάση τα παραπάνω, εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα. Γιατί επιμένει να δέχεται η Ελλάδα ανθρώπους από μια εχθρική χώρα, που υποστήριξαν την εισβολή στην Κύπρο και που κατά τη διάρκεια μιας ελληνοτουρκικής κρίσης μπορεί να λειτουργήσουν ως πέμπτη φάλαγγα προς το συμφέρον των αντιπάλων; Γίνονται απελάσεις πακιστανών, το λιγότερο για όσους βρίσκονται εδώ παράνομα και για όσους συμμετέχουν σε ειδεχθή εγκλήματα; Θα λάβουν οι Αρχές μέτρα για τη διακοπή των διαδηλώσεων που υπονομεύουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας και για τη σύλληψη επικίνδυνων πακιστανών, που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτούν βίντεο στα οποία δίνουν συμβουλές για να αποφεύγουν οι ομοεθνείς τους τη σύλληψη αν δεν έχουν τα κατάλληλα έγγραφα για παραμονή στην Ελλάδα;

Το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της μη ενσωμάτωσής τους θα έπρεπε από μόνα τους να αποτελούν την αφορμή για άμεσες απελάσεις και για μη αποδοχή άλλων πακιστανών μεταναστών, όμως το ζήτημα πλέον είναι και εθνικής ασφάλειας. Ήδη βλέπουμε τα προβλήματα που δημιουργούν τα φερέφωνα της Άγκυρας στη Θράκη, θέλουμε να απορροφήσουμε και έναν πρόσθετο αριθμό ανθρώπων από μια δεύτερη εχθρική χώρα; Δεν είναι ώρα να διασφαλίσουν οι κυβερνήσεις τα εθνικά μας συμφέροντα;

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα σε όλο τον νομό

Με μουσική, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί οι κάτοικοι του...

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...