Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Είσαι πατέρας θέλεις να επικοινωνείς με τα παιδιά σου και δεν σε αφήνει η μητέρα τους; (Του Γιώργου Γιαγκουδάκη) – ΒΙΝΤΕΟ

Ημέρα:

spot_img

Γεια σας είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης δικηγόρος Καβάλας, ειδικός για διαζύγια  και οικογενειακό δίκαιο και εδώ σήμερα θα μιλήσουμε για το πρόβλημα επικοινωνίας των πατεράδων με τα ανήλικα παιδιά τους.

Λοιπόν πρόσφατα μου έρχεται στο μυαλό μου και θα σας πω μια περίπτωση, μια ιστοριούλα, στην οποία ένας εν διαστάσει πατέρας,  μου είπε πως θέλει και επιθυμεί να βλέπει τα δύο ανήλικα παιδιά του  και δεν μπορεί.  Η  σύζυγός του για να τον εκδικηθεί επειδή της ζήτησε διαζύγιο, δεν του το επέτρεπε αυτό. 

Στη περίπτωσή μας οι σχέσεις των δύο γονέων ήταν διαταραγμένες και  υπήρχαν καθημερινές τριβές των συζύγων  μεταξύ άλλων και για το θέμα της επικοινωνίας.

Γεννήθηκε λοιπόν το ζήτημα του τι θα έπρεπε ο πατέρας να κάνει για να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα επικοινωνίας με τα ανήλικα τέκνα του.  Όταν βλέπεις έναν πατέρα να λαχταρά κυριολεκτικά να επικοινωνεί με τα παιδιά του, αναζητάς τον πιό άμεσο νόμιμο  τρόπο για να του  το εξασφαλίσεις δικαστικά αυτό, μιας και δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά διάθεση συνομιλίας ή συμβιβασμού.  Ζητήσαμε λοιπόν από το δικαστήριο και πετύχαμε άμεσα την έκδοση προσωρινής διαταγής για την επικοινωνία στα πλαίσια αίτησης ασφαλιστικών μέτρων  με αποτέλεσμα να ο πατέρας να επικοινωνήσει με τα παιδιά του γρήγορα, αφού αναγκάστηκε η σύζυγός του να συμμορφωθεί και στην προσωρινή διαταγή αλλά και στην μετέπειτα απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων,  γιατί αλλιώς θα ετιμωρείτο ποινικά για παραβίαση προσωρινής διαταγής και δικαστικής απόφασης και σε πληρωμή χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης  για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης.

Ευτυχώς επικράτησε στο τέλος η σύνεση και η μητέρα συμμορφώθηκε με την δικαστική απόφαση επικοινωνίας.  Αν δεν συμμορφωνόταν θα έπρεπε να γίνουν πιό δραστικές ενέργειες και κυρίως μήνυση για παραβίαση δικαστικής απόφασης.  Ο πατέρας πλέον  επικοινωνούσε ανεμπόδιστα με τα ανήλικα παιδιά του και για αυτό το λόγο έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. 

Ας σημειωθεί εδώ ότι με βάση τη νομολογία το αυστηρό προσωπικό δικαίωμα επικοινωνίας  του γονέα με το τέκνο του απορρέει από το φυσικό δεσμό του αίματος και του αισθήματος στοργής προς αυτό  και βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του ψυχικού του κόσμου και  γενικά της προσωπικότητά του. Το δικαίωμα αυτό  μπορεί να περιοριστεί δικαστικώς μόνο όταν συντρέχουν ειδικές περιστάσεις και μόνο για το αληθινό συμφέρον του ανηλίκου παιδιού. Σε πολυ εξαιρετικές περιστάσεις το δικαστήριο μπορεί να διατάξει με βάσει την αρχή της αναλογικότητας και αποκλεισμό επικοινωνίας  π.χ. γονέας φρενοβλαβής.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...