Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Χάρηκα για ακόμη μία φορά που είμαι Έλληνας και όχι ραγιάς!!!

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

του Γιώργου Δημητρακάκη

Όλοι διαβάσαμε, ακούσαμε τι ειπώθηκε στη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών κ.κ. Δένδια, Τσαβούσογλου, ειπώθηκε η ωμή αλήθεια που κάθε πατριώτης περίμενε χρόνια και χρόνια να ακούσει από έναν εκπρόσωπό του στο εξωτερικό και όχι σε προεκλογική περίοδο ή σε κλειστή συγκέντρωση ομοϊδεατών για το θεαθήναι!

Είδαμε στο παρελθόν προσεγγίσεις με την γείτονα χώρα λεκτικού τύπου, αγκαλιάσματα, ζεϊμπέκικο, κουμπαριές, ακόμη προσεγγίσεις υποτακτικές, δουλικές, μόνο και μόνο για τα προσωπικά οφέλη, το κομματικό, τον διεθνισμό, της διεθνούς σοσιαλιστικής πτέρυγας, δυστυχώς μέχρι και τον «εθνομηδενισμό» για κομματικό όφελος, αλλά ποιο το αποτέλεσμα; μηδέν από μηδέν, μηδέν!

Ήρθε η ώρα να ακουστούν δημοσίως ανοικτά τα ελληνικά επιχειρήματα και απόψεις για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν με τη γείτονα χώρα, ήρθε η ώρα να ανορθωθεί το πατριωτικό ηθικό των Ελλήνων με τα τόσα προβλήματα!

Ήρθε η ώρα να κάνουν τον τούρκο, τούρκο και να τον βάλουν στη θέση του, στη θέση που του αρμόζει, γιατί και το θράσος έχει και το όριο του!

Κρύφτηκαν αυτοί που δεν ψήφιζαν προϋπολογισμούς για την εθνική άμυνα, κρύφτηκαν αυτοί που ήταν υποτακτικοί σε κάθε ισχυρό σύμμαχο και γκριζάριζαν ζώνες, αυτοί που συζητούσαν κάτω από το χαλί και έδιναν αμφιλεγόμενες ερμηνείες και μετά έβγαιναν στα ΜΜΕ να «ταΐζουν το χορτοφάγο ποίμνιό τους»! Ανόρθωσαν το ανάστημά τους αυτοί που έκαναν διπλωματικές συμμαχίες και την κατάλληλη στιγμή έπρεπε να ακουστούν δημοσίως αυτά που συζητιόταν γύρω από το τραπέζι, αυτά που επιθυμούσε να ακούσει ο κάθε πλήρως ενημερωμένος και έντιμος πολίτης! Ο Αισχύλος έλεγε: «τα λόγια της αλήθειας είναι απλά»!!!

Έτσι γιορτάζουν τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821 και όχι με αναδρομές μόνο στο παρελθόν, γιατί η ιστορία είναι για να προβληματιζόμαστε και να μην ακολουθούμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά να τιμούμε και να ακολουθούμε τους σωστούς δρόμους με τις προσωπικές πορείες ανθρώπων του παρελθόντος!!

Ας καταλάβουν μερικοί και κυρίως οι διεθνιστές ότι με τη γείτονα χώρα, που έχουμε τη δυστυχία να ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, ο μόνος δρόμος είναι η υπερκομματική διπλωματία διάπλατα και δυστυχώς και ο σωστός εξοπλισμός της χώρας. Δεν είναι τυχαίο που στις δημοσκοπήσεις οι κατέχοντες τα παραπάνω υπουργεία είναι στους τρεις πρώτους, ως δημοφιλείς υπουργοί!!!

Υ.Γ. Δεν σπούδασα διεθνολόγος, δεν γνωρίζω από διπλωματία, είναι σκέψεις ενός απλού Έλληνα πολίτη!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Μαθηματικός, πρώην δντής γυμνασίου-λυκείου

spot_img

Διαφημίσεις