Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

… στον βωμό της «οικολογικής επανάστασης»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συνεργεία του δήμου Καβάλας ξήλωσαν την Τετάρτη από την πλατεία Ελευθερίας τις βάσεις από τα κοινόχρηστα ποδήλατα που είχαν τοποθετηθεί επί διοίκησης Κ. Σιμιτσή.

Τα ποδήλατα αυτά ήταν μια οικολογική… πρωτοπορία, η οποία υποτίθεται θα έκανε την… επανάσταση στην «πράσινη» μετακίνηση των καβαλιωτών και θα έλυνε εν μέρει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς. Ελάχιστοι χρησιμοποίησαν τα ποδήλατα, τα οποία πολύ γρήγορα σκούριασαν και αχρηστεύτηκαν. Κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν για την προμήθεια (μέσω ΕΣΠΑ) και την συντήρησή τους, προκειμένου να… καινοτομήσει η Καβάλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την διαχείριση του συστήματος ανέλαβε η ίδια εταιρεία που έκανε την προμήθεια, αλλά σύντομα αποχώρησε γιατί δεν «έβγαινε» οικονομικά.

Ίδιες καταστάσεις είχαμε και σε άλλους δήμους της χώρας. Την επόμενη φορά, λοιπόν, ας μην είμαστε τόσο πρόθυμοι να υιοθετήσουμε τέτοιου είδους «οικολογικές πρωτοπορίες». Συνήθως καταλήγουν στα άχρηστα, αφού προηγουμένως θυσιαστούν κάμποσες χιλιάδες ευρώ στον βωμό της «οικολογικής επανάστασης»…

spot_img

Διαφημίσεις