Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο!!! (του Γ. Δημητρακάκη)

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

του Γιώργου Δημητρακάκη

Αξιότιμε κ. υπουργέ Διάβασα -και άκουσα- για τα συγχαρητήρια που δώσατε, στον αντιπλοίαρχο της φρεγάτας «Λήμνος» κ. Σαλιάρη Ιωάννη, για την αντιμετώπιση του περιστατικού μετά την πρόσκρουση του Ελληνικού πολεμικού με την τούρκικη φρεγάτα: «Είσαι μάγκας κύριε κυβερνήτη συγχαρητήρια»!!! με την απάντηση του ήρωα κυβερνήτη: «απλώς έπραξα το καθήκον μου Υπουργέ μου»!!!

Με απλή λογική: Μάγκας – ήρωας, είναι αυτός που έχει αυταπάρνηση, τόλμη, όταν του προσφέρεται η κατάλληλη χρονική στιγμή, μηδενίζοντας και τις τυχόν εμμονές των ανωτέρων του, ούτως ώστε να κινηθεί στο πλαίσιο της αρετής και τόλμης – κάτι που πάει να εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια και αυτή η στάση είναι πόρισμα/απόσταγμα της δικής του παιδείας αλλά και της παιδείας των κυβερνώντων.

Κανένα όνειρο δεν πραγματοποιείται από κανέναν χωρίς αρετή και τόλμη και κυρίως, αν δεν υπάρχει -έστω και η ψυχολογική- συμπαράσταση του περίγυρού του και των προϊσταμένων του!!!

Οι ήρωες, για να υπάρχουν νικητές, γεννιούνται από μια γενναία, αυθόρμητη απόφαση την κατάλληλη στιγμή, ενώ δεν πρέπει να υπάρχει παρεμπόδιση από ανώτερους τους, αλλά συμπόρευση, για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Εγώ να δώσω και σε εσάς κ. υπουργέ και στους κυβερνώντες τα συγχαρητήριά μου για την πολιτική σας στην εθνική άμυνα, που πιστεύω ασκείτε με δύναμη και γενναιότητα, κυρίως στον ψυχικό και ηθικό τομέα!

Αναρωτιέμαι κύριε υπουργέ: «τι θα γινόταν αν τους προηγούμενους μήνες με την προσπάθεια εισβολής μεταναστών και ύποπτων στοιχείων της Τουρκίας από τον Έβρο, ήταν στην κυβέρνηση η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση;» απλώς φαντάζομαι το: «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε, και όποιον αντισταθεί κατασπαράξτε τον»! ή το γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κατά την κρίση των Ιμίων: «οι δυνατοί άνεμοι θα ρίξουν την Ελληνική σημαία», που ύψωσε ο Δήμαρχος Καλύμνου, και μετέπειτα άκουσε τα εξ αμάξης, αποτέλεσμα; να γκριζαρίσουν τα Ίμια οι Τούρκοι ή «να μην είμαστε μοναχοφάηδες, αλλά να έχει και η Τουρκία έσοδα από τα ενεργειακά κοιτάσματα» ή «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» – παιδαριώδη, φαιδρά και κατ’ ουσίαν απαράδεκτα και προδοτικά επιχειρήματα!!!

Πως θα πάει μπροστά η εξωτερική πολιτική και γενικά η χώρα, με αδέξιους και υποτακτικούς πολιτικάντηδες;

Τουλάχιστον σήμερα, κατά πλειοψηφία, υπάρχει λεκτικά πολιτική συναίνεση, στα λογικά βήματά σας!

Οι ώρες δύσκολες, οι πιέσεις πολλές από το εξωτερικό, από τις «μεγάλες» δυνάμεις, το στρεσάρισμα στα ύψη των υπεύθυνων ατόμων και μάλιστα όταν έχεις να κάνεις με έναν αλλόφρων, αποτυχημένο ουσιαστικά πολιτικό στην απέναντι πλευρά.

Παλιά η συνταγή και πολυχρησιμοποιημένη: «κάθε φορά που η Τουρκία έχει εσωτερικά προβλήματα, πάντα προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα με τους γείτονες»…

Για την αντιμετώπιση αυτής της σύνθετης και δύσκολης κατάστασης, απαιτείται σοβαρότητα, ψυχραιμία, συνεργασία με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τα αρμόδια υπουργία, κάτι που –πιστεύω- σας διακρίνει.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η επιλογή του κ. πρωθυπουργού να τοποθετήσει εσάς υπουργό – από τους ελάχιστους πρώην πολιτικούς που έδωσε υπουργείο – και μάλιστα ένα υπουργείο που χρειαζόταν πρόσωπο: υπεύθυνο, συνεργάσιμο, με τιμιότητα, με ευστροφία, με ακεραιότητα, με σύνεση, με ταπεινότητα, με ικανότητες σχεδιασμού…

Δεν είναι επίσης τυχαίο που οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σας τιμούν με την ψήφο τους, με την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή τους από τότε που ασχοληθήκατε με την πολιτική!

Σας εμπιστευόμαστε στα μέχρι τώρα βήματά σας, γιατί πιστεύουμε ότι βάζετε πάνω από όλα την εκτίμησή σας στον λαό και την αγάπη σας στη χώρα!!! Μη μας προδώσετε!!!

Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και ετοιμότητα στο βαρυσήμαντο έργο που σας ανέθεσαν για ένα καλύτερο αύριο της χώρας!!!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Μαθηματικός – Αντιφίλιπποι

Διαφημίσεις