Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Ο Σωτήρης και οι υπουργοί χωρίς γραβάτα (του Κ. Σιμιτσή)

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σχολιάζει:

Το 2006 με την έναρξη της προεκλογικής μου εκστρατείας ο αξέχαστος Δημήτρης Τουλκίδης ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που με κάλεσε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Center, με τον οποίο συνεργαζόταν. Σε κάποια απάντησή μου τον αποκάλεσα «αγαπητέ Τάκη». Άλλωστε τον ήξερα από παιδί.

Την επόμενη μέρα ο Σάββας Κοσμίδης, τότε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα, με φώναξε παράμερα και μου έδωσε τη συμβουλή: «Όταν είσαι στην τηλεόραση ποτέ να μην απευθύνεσαι στον δημοσιογράφο με το μικρό του όνομα. Ο κόσμος θα νομίζει πως το παιχνίδι είναι σικέ». Ακολούθησα σχολαστικά αυτή τη συμβουλή -και πολλές άλλες- του Σάββα μέχρι σήμερα ακόμη. Δεν έχασα, πιστεύω, γιατί ποτέ δεν χάνεις όταν ακούς ανθρώπους με σοφία, γνώση και πείρα.

Θυμήθηκα το περιστατικό μετά τη φασαρία που ξεσηκώθηκε επειδή ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο γνωστό διάγγελμα προς τον καθηγητή Τσιόδρα με το μικρό του όνομα. Η λέξη «Σωτήρης» ξεσήκωσε σφοδρότερη θύελλα αντιδράσεων από τα μέτρα για τον κορωνοϊό, για τον εγκλεισμό, για τη στήριξη των αδυνάτων.

Συμφωνώ κι εγώ ότι μοιάζει ανοίκειο για τα δικά μας πολιτισμικά δεδομένα να μιλάμε (στην τηλεόραση) στον ενικό. Όμως όταν ακούω αυτή την κριτική από ανθρώπους που πήγαιναν ξεκάλτσωτοι και χωρίς γραβάτα στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστούν υπουργοί, γελάω με την υποκρισία και την αμνησία.

spot_img

Διαφημίσεις