Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Οι αρμοί της εξουσίας και οι αύλακες του εγκεφάλου! (του Νίκου Κιοσέ)

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μετά απο όλα όσα “κατάφερε” στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης του, εκείνο που έφταιξε ήταν ο ελλιπής έλεγχος των αρμών της εξουσίας! Αυτοκριτική a la δήλωση μοντέλου σε καλλιστεία…Ποιο ειναι το βασικό σας ελάττωμα;

Το βασικό ελάττωμα μου είναι η ειλικρίνεια…! Εντάξει, αυτός είναι ο Αλέξης, αυτή είναι η αριστερά! Όσον αφορά την δεύτερη φορά που ελπίζει, δεν θα υπάρξει! Η πρώτη φορά ήταν υπεραρκετή, για να αποκαλυφθεί η θηριώδης υποκρισία και ο τερατώδης λαϊκισμός τους! Τέλος πάντων! Με αυτούς τελειώσαμε!

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα πιο περίπλοκα! Τους δώσανε την αυτοδυναμία για να απαλλαγούμε από την λαίλαπα της σοσιαλιστικής αριστεράς και αυτοί εμφανίζονται λιοντάρια στα λόγια και κότες τρίλιρες και μακροπουπουλάτες στις πράξεις!

Να επικεντρωθούμε όμως στους αρμούς της εξουσίας και των διαχρονικό έλεγχο τους απο την εκτελεστική εξουσία! Ταράχτηκαν οι της κυβέρνησης! Θίχτηκαν οι πιο ευαίσθητες δημοκρατικές χορδές τους! Μια στιγμή όμως. Την νομοθετική εξουσία ποιος την ελέγχει μέσω του εκλογικού συστήματος; Την δικαστική εξουσία ποιος την ελέγχει μέσω των διορισμένων απο την εκάστοτε κυβέρνηση, ανώτατων δικαστικών λειτουργών; Ρωτάω, γιατί αυτό που είπε ο Αλέξης, όσο σοκαριστικό κι αν είναι, αποτελεί την πραγματικότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος! Γιατί καμώνονται τους εμβρόντητους και αηδιασμένους οι κυβερνητικοί;

Ο Τσίπρας, ως αρχάριος, είπε αυτό που οι παλιοκαραβάνες της εξουσίας κρύβουν ή τουλάχιστον νομίζουν πως αποκρύπτουν από τον λαό! Αυτή είναι όλη κι όλη η διαφορά! Αν πράγματι θέλουν ουσιαστική διαφοροποίηση απο τον Αλέξη, ας προχωρήσουν σε ριζικές συνταγματικές αλλαγές, που θα διακρίνουν στην πράξη τις εξουσίες! Οι αρμοί της εξουσίας ελέγχονται πάντα κι από όλους! Για να ξεφύγουμε από την μιζέρια μας, πρώτα πρέπει να αναβαθμίσουμε την δημοκρατία μας, επιτυγχάνοντας διάκριση των εξουσιών! Κι αυτό δεν θα συμβεί, αν πρώτα δεν βρεθούν στη Βουλή, εγκέφαλοι με αύλακες και όχι αυλάκια!!!

Διαφημίσεις