Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Λογιστής- Φοροτεχνικός: Ένα Ανυπόφορο Επάγγελμα;

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Καλούμε τους συνάδελφους Λογιστές Φοροτεχνικούς ελεύθερους επαγγελματίες που διαθέτουν λογιστικά γραφεία να διατηρήσουν την προσήλωσή τους στο αντικείμενο στο οποίο σπούδασαν και να σεβαστούν το επίπεδο της επιστημονικότητάς τους.
Οι αρμοδιότητες που έχουν, δηλαδή η φορολογική, λογιστική και ασφαλιστική κάλυψη των πελατών τους είναι ήδη στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και θα πρέπει πάση θυσία να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποφεύγονται οι λοιπές υπηρεσίες όπως οι υποβολές προγραμμάτων σε Τράπεζας (ΤΕΠΙΧ κτλ), Μεταφορικά Ισοδύναμα, Μη Επιστρεπτέες Περιφέρειας κτλ

Η ανάληψη τέτοιων υπηρεσιών θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την κύρια εργασία των Λογιστών Φοροτεχνικών, ενέχουν υψηλότατους κινδύνους από την απόσπαση της προσοχής τους σε αυτά που αυθαίρετα προστάζει να εκτελέσουμε το κάθε υπουργείο. Πρόσφατα, ενώ εμείς οι λογιστές είχαμε σχεδιασμό «να πάρουμε τα βουνά» μας παρουσιάστηκε το Υπουργείο… Ναυτιλίας με το Ισοδύναμο, με κάτι παλέτες και κάτι κιβώτια… Τελικά ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρουμε; Τα βουνά ή το γιαλό;

Η σκέψη ότι τα υπουργεία αναγνωρίζουν την ικανότητα μας είναι ευχάριστο αλλά τούτο είναι ίσως μια αβαθή προσέγγιση του θέματος. Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους ότι ο Λογιστής Φοροτεχνικός είναι πάντα ξεχασμένος και σκυφτός στο βάθος του διαδρόμου. Συνεπώς η αλήθεια δεν είναι η αναγνώριση της ικανότητας και των προσπαθειών μας αλλά η ακραία εκμετάλλευση του κόπου μας, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τις ανθρώπινες και ψυχικές μας αντοχές, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την απώλεια του ελέγχου της δουλειάς μας η οποία σύμφωνα με Άδεια που έχουμε λάβει από το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι μόνον η λογιστική, φορολογική και ασφαλιστική υποστήριξη των πελατών μας. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες αφορούν μελετητές, τραπεζικούς σύμβουλους και σε αυτούς πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες.

Οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, αν δεν κρατηθούν προσηλωμένοι στην αρμοδιότητα τους αργά ή γρήγορα (και έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα) θα υποστούν ανυπολόγιστες βλάβες στην ποιότητα της δουλειάς τους η οποία θα εμφανιστεί στις πλάτες των επιχειρήσεων πελατών τους.

Ζητούμε λοιπόν την ιδιαίτερη προσοχή τους σε αυτό και καλούμε και τους φορολογούμενους, ιδιώτες ή επιχειρηματίες, να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και να μην ζητούν τα πάντα από τους Λογιστές. Η σωματική κόπωση ίσως είναι ελεγχόμενη η ψυχική όμως ποτέ. Ίσως, όπως κυκλοφορεί ευρέως στους κύκλους των επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών, να έχουμε πλέον μπροστά μας ένα Ανυπόφορο Επάγγελμα.

Με εκτίμηση
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος

Ο Αντιπρόεδρος Μαργιολάκης Νεκτάριος
Ο Γενικός Γραμματέας Μπαρκούρας Γεώργιος
Ο Ταμίας Παυλιδάκης Γεώργιος
Το Μέλος Σγουράκη Ευφροσύνη

 

spot_img

Διαφημίσεις