Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Και οι «επώνυμοι» κρίνονται

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Δεν ήταν ούτε άστοχη, ούτε άχρηστη η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας σχετικά με το αν πρέπει να αλλάξει ή όχι το όνομα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να απαξιώσεις έναν λογοτέχνη του βεληνεκούς του Βασίλη Βασιλικού, μόνο και μόνο από μία άστοχη δήλωσή του. Όμως αυτή η δήλωση προκάλεσε το κοινό αίσθημα. Και αναδείχθηκε με την συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι οι πολίτες δεν συμφωνούν με τις απόψεις του Β. Βασιλικού για τον Δ. Κουφοντίνα.

Ήταν μια καλή ευκαιρία να αντιληφθούν οι «επώνυμοι» πως δεν μπορούν να λένε ότι θέλουν ανέξοδα, γιατί και αυτοί κρίνονται. Όσα λένε δεν αποτελούν «δόγμα» στο οποίο οφείλουν να δηλώσουν πίστη οι πολίτες, μόνο και μόνο επειδή τα εκστόμισε ένας «επώνυμος». Ο απλός κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια, που πολλές φορές απέχουν μακράν από τις… κοσμοθεωρίες του κάθε «επώνυμου».

Προφανώς το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, αποφάσισε να «κλείσει» το θέμα μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Καταδίκασε όμως ως ατυχείς τις δηλώσεις του κ. Βασιλικού για τον Δ. Κουφοντίνα. Αυτό καταγράφηκε στα πρακτικά και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για το πώς προσλαμβάνουν οι τοπικές κοινωνίες ακραίες ιδεολογικές τοποθετήσεις, όπως αυτή του Β. Βασιλικού, έστω κι αν προέρχονται από έναν κορυφαίο συγγραφέα.

Και μία παρατήρηση: Ακούστηκε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να διαμορφώνει πολιτική άποψη. Λάθος. Οφείλει να διαμορφώνει πολιτική (όχι κομματική) άποψη. Δεν είναι συμβούλιο ενός πολιτιστικού συλλόγου, αλλά συλλογικό όργανο που εκφράζει, συνθέτει, τις απόψεις του καβαλιώτικου λαού.

spot_img

Διαφημίσεις