Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Η λύση του άυλου διαζυγίου βήμα – βήμα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

του Γιώργου Γιαγκουδάκη

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σήμερα θα μιλήσουμε για το άυλο διαζύγιο. Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο συναινετικού διαζυγίου, μέσω μίας ηλεκτρονικής υπηρεσίας. Σου προτείνω να παρακολουθήσεις αυτό το βίντεο γιατί θα ενημερωθείς για τη διαδικασία του άυλου διαζυγίου βήμα – βήμα, για την προσωπική μου γνώμη για το άυλο διαζύγιο και το ποιούς συζύγους θα βοηθήσει περισσότερο να λύσουν συναινετικά το γάμο τους.

Μείνετε μαζί μου μέχρι το τέλος για να ενημερωθείτε. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας, πότε και πως μπορείτε να τα ασκήσετε προς όφελός σας.

Να σας υπενθυμίσω για όσους δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα να εγγραφείτε στο κανάλι μου κάτω δεξιά στο κόκκινο κουμπί και να κάνετε ένα κλικ στο καμπανάκι για να ενημερώνεστε αμέσως για τα νέα βίντεό μου.

Γειά σας είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος – δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω με χρήσιμα νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου.

Ας μπούμε λοιπόν κατευθείαν στο σημερινό θέμα μας. Σε λίγους μήνες πιθανόν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική υπηρεσία άυλου συναινετικού διαζυγίου, μέσω της ενιαίας ψηφιακής Πύλης δημόσιας διοίκησης gov.gr

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πρόσφατα στις 31/12/21 η σχετική υπ’ αριθ. 70057 κοινή απόφαση Υπουργών Δικαιοσύνης και Επικρατείας. Με βάση αυτήν την απόφαση η διαδικασία της έκδοσης του συναινετικού άυλου διαζυγίου έχει ορισμένα στάδια και περιγράφεται εν συντομία ως εξής:

ΒΗΜΑ 1. ‘Ενας από τους δύο δικηγόρους των σύζυγων, που θέλουν να χωρίσουν, ξεκινά την διαδικασία συναινετικου διαζυγιου και δημιουργεί την υπόθεση της λύσης του γάμου, αφού πρώτα συνδεθεί στην εφαρμογή μέσω κωδικών στο portal Ολομέλειας Δικηγορικων Συλλόγων Ελλάδος.

Η εφαρμογή αυτή αποκτά αυτόματα από το Μητρώο πολιτών όλα τα στοιχεία των συζύγων, του γάμου τους και της οικογενειακής τους κατάστασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία αυτή δεν προχωρά σε περίπτωση που τα παραπάνω στοιχεία δεν έχουν καταχωρηθεί ή δεν έχουν καταχωρηθεί σωστά στη ληξιαρχική πράξη γάμου ή στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Ο δικηγόρος που θα κινήσει τη διαδικασία αυτή καταχωρεί υποχρεωτικά στην εφαρμογή το τελικό σχέδιο του ιδιωτικου συμφωνητικού λύσης γάμου καθώς και τα στοιχεία του συμβολαιογράφου το ΑΦΜ του και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιδίκου δικηγόρου.

Εδώ να σημειωθεί μια δική μου επισήμανση ότι στη πράξη θα πρέπει να προηγηθούν συνεννοήσεις των δύο δικηγόρων για να καταλήξουν στο τελικό σχέδιο ιδιωτ. συμφωνητικού πριν την καταχώρησή του στην εφαρμογή. Αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη για την ομαλή περάτωση όλης της διαδικασίας.

Στη συνέχεια ο ίδιος δικηγόρος προχωρά στην οριστική υποβολή της αίτησης. Δικηγόροι, συζυγοι συμβολαιογράφος ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την εκκίνηση της διαδικασίας.

ΒΗΜΑ 2. Ο αντίδικος δικηγόρος ενημερώνεται και καλείται να επιβεβαιώσει τα καταχωρηθέντα στοιχεία. Σ’ αυτό το σημείο μπορεί οποιοδήποτε μέρος να ακύρωσει τη διαδικασία αναφέροντας υποχρεωτικά λόγο ακύρωσης και ενημερώνονται και τα άλλα μέρη ηλεκτρονικά. Ο δικηγόρος είτε απορρίπτει, είτε επιβεβαιώνει το περιεχόμενο του ιδιωτικού συμφωνητικού. Εφόσον αποδέχεται τα στοιχεία της υπόθεσης καταχωρεί τα στοιχεία του ο δικηγόρος, ώστε να γίνει η συμβολαιογραφική πράξη. Στο σημείο αυτό όπως και πάνω μπορεί να υπάρχει ακύρωση από το άλλο μέρος και σχετική ενημέρωση σε όλα τα μέρη. …. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στη δ/νση:

https://kavala-lawyer.blogspot.com/2022/01/aylo-diazygio-diadikasia.html

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ

 

 

Γιώργος Γιαγκουδάκης
Δικηγόρος Καβάλας
Ειδικός Νομικός Σύμβουλος Διαζυγίων & οικογενειακού δικαίου
https://giagkoudakis-dikigoros.gr

spot_img

Διαφημίσεις