Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Η Ελλάδα ασθενεί!!! (του Γ. Δημητρακάκη)

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Λυπάμαι που αυτές τις ημέρες βλέπω τα τραγικά γεγονότα με τις πυρκαγιές στη χώρα μας. Να χάνονται περιουσίες, να χάνεται το πράσινο από τη χώρα, να χάνετε το οξυγόνο και η ζωή από την χώρα.

Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί τη θέση αυτών των ανθρώπων να ταυτιστεί με τα τωρινά του αισθήματα, αλλά που! για πολλούς ο θάνατός σου είναι η ζωή μου!!!

Πρέπει να καταλάβει:

Όταν το τελευταίο δέντρο θα έχει κοπεί ή καεί, όταν τα ποτάμια θα έχουν μολυνθεί ή θα υπάρχει το φαινόμενο ανυδρίας ή φυσικών καταστροφών λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, όταν τα ψάρια της θάλασσας θα είναι νεκρά από την κλιματική αλλαγή και τις μολύνσεις, τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι τα χρήματα και η ψυχική του κατάντια δεν ωφελούν, και ότι τον κατέστρεψαν αυτά που μπορούσε να κάνει και δεν έκανε!

Τότε θα καταλάβει το: στερνή μου γνώμη να σε είχα πρώτα, αλλά θα είναι αργά! Γιατί ο Έλληνας δεν έχει παιδεία και η παιδεία έρχεται από το σπίτι και το συμπλήρωμα από το σχολείο –αν θέλουν οι γονείς, γιατί μπορεί να βάζουν εμπόδια στη σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού τους!

Ο Ελληναράς σήμερα όλα τα γνωρίζει, είναι «πανεπιστήμονας» και νομίζει ότι επιβάλλει το δικό του όταν «γκαρίζει» ή οργανώνει κλίκες για να εμποδίσει τον νόμο, το αξιοκρατικό, ή χειροδικεί, βρίσκεται στο μεσαίωνα γι΄αυτό και φασιστεύει!

Πρέπει να καταλάβει ότι: γι΄αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κράτος ανεξέλεγκτο, και ο καθένας – διαμένων εδώ , «εισαγόμενος», «εξαγόμενος», να ελέγχεται, τους πείραζαν οι κάμερες, οι περιπολίες και γενικά ο έλεγχος!!!

Άντε τώρα, τρεχάτε ποδαράκια μην σας τσ@ρλ@σε@ ο κώλ@ς με όλες τις τραγικές συνέπειες, και που να αρχίσουν οι πρώτες καταιγίδες του φθινοπώρου με τις πλημύρες και τις φυσικές καταστροφές, φοβάμαι μην έχουμε δεύτερο Μάτι και χειρότερα στις πυρόπληκτες περιοχές!!!

Έπρεπε να απαγορευτεί η κυκλοφορία σε δασώδεις περιοχές τις ημέρες του καύσωνα και στο δυνατό αέρα, και να υπάρχει συνεχής έλεγχος στις δασώδεις περιοχές!!!

Τι έχουν να μας πουν και αυτοί που νομοθετήσανε να γίνουν πλημμελήματα από κακουργήματα οι: ένοχοι εμπρηστές, παιδόφιλοι, πολλές εγκληματικές πράξεις, …., και όλα αυτά για μια ψήφο των αφελών και εγκληματιών!!!

Τι μέλλει γενέσθαι από τώρα και μετά;

Κατά την ταπεινή μου άποψη:

Μάσκες για την αποφυγή μικροσωματιδίων στον οργανισμό στις πυρόπληκτες περιοχές, διότι μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες συνέπειες στον οργανισμό!

Προσοχή στις αναζωπυρώσεις, μην επαναπαυόμαστε!!!

Πιστή εφαρμογή της διάταξης της παρ. 3 του άρθρ. 117 Συντάγματος που αγωνιά και προβλέπει για την ανισορροπία του οικολογικού προβλήματος λόγω πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών!

«Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό».

Στην απόφαση 2499/2012 του Συμβουλίου της Επικρατείας, προβλέπεται ότι δύναται να χρησιμοποιηθεί αναδασωτέα έκταση, για την δημιουργία σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας – αιολικού πάρκου, διότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ο συνταγματικός νομοθέτης είχε τη βούληση να απαγορεύσει τη χρησιμοποίηση αναδασωτέων εκτάσεων ακόμη και για σκοπούς ιδιαίτερης σημασίας για το δημόσιο συμφέρον που δεν μπορούν να καλυφθούν με άλλο τρόπο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη:

Αιολικά πάρκα μπορούν να γίνουν και σε απόκρημνες παραλίες ή ακόμη και μέσα στη θάλασσα σε σημείο που δεν μπορούν να παρεμποδίσουν τους λουόμενους πολίτες, και ΟΧΙ στα δάση! Προέχει η σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών και κατά συνέπεια το δημόσιο συμφέρον, γιατί με τις καταστροφές της κλιματικής αλλαγής και εγκληματικότητας, πρέπει να πάμε χρονικά πίσω νομοθετικά. Με την υγεία των πολιτών έρχεται και η ανάπτυξη πολιτών και κράτους!!!

Ας παραμερίσουμε τις καλαισθησίες και ας κοιτάξουμε τη ζωή της φύσης με επακόλουθο των παιδιών μας, τη δική μας και κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στον πλανήτη, το οξυγόνο είναι απαραίτητο!!

Ο δασάρχης πρέπει να προβαίνει στις αναγκαίες διοικητικές ενέργειες προκειμένου η πυρόπληκτη έκταση να καθοριστεί με αεροφωτογραφίες, χαρτογράφηση και να αναδασωθεί το ταχύτερο δυνατόν (άρθρ. 34 Ν. 998/79)

Οι αντιρρησίες συνείδησης και οι «ακατάλληλοι» υπάλληλοι τα καλοκαίρι για «διακοπές» με το σκηνάκι, στη φύλαξη των δασών, και τις κατάλληλες εποχές στην αναδάσωση!

Τα επιδόματα βοηθείας-ανεργίας, να δίνονται ως επίδομα για τη διαφύλαξη δασών στις διόδους προς το δάσος ή σε φυλάκια-παρατηρητήρια. Μην κοιτάζουμε το πολιτικό συμφέρον και τους ανέμελους- δεν είναι όλοι φυσικά!

Ορίσανε παλαιά στα σχολεία, εβδομάδα περιβάλλοντος για εκδρομές μαθητών και εκπαιδευτικών για να τονώσουν τον τουρισμό! να ορισθεί εβδομάδα αναδάσωσης από τους μαθητές, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να παράγουν ζωή – φυτών, οξυγόνο, για τη μελλοντική τους ποιοτική ανάπτυξη και καλύτερη υγεία! Προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος στα σχολεία!

Δυστυχώς τα προβλήματα επαναλαμβάνονται και διαιωνίζονται!!!

Το βλέμμα πάντα: στο περιβάλλον, γιατί η κλιματική αλλαγή καραδοκεί στο πρώτο μας λάθος, τα παιδιά μας και τα μάτια μας!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Πρώην δντής γυμνασίου-λυκείου

spot_img

Διαφημίσεις