Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Ερωτηματικά πολλά, πολλά τα δυσεπίλυτα προβλήματα των ημερών… (του Γ. Δημητρακάκη)

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Αναρωτιέμαι, γιατί τόσος θρησκευτικός περιορισμός στις ημέρες των παθών του Κυρίου και την ημέρα της Ανάστασης!!!

Αγαπητέ μου κ. πρωθυπουργέ και αξιότιμοι κύριοι της υγειονομικής επιτροπής αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ναι περιορισμός στις μετακινήσεις, ναι περιορισμός στον εκκλησιασμό των πιστών, ΑΛΛΑ γιατί να μην χτυπούν οι καμπάνες ή να λειτουργούν τα μεγάφωνα κατά τις ακολουθίες, τη στιγμή που οι εκκλησίες είναι κλειδωμένες, μη τυχόν και εισέλθουν οι «άπιστοι» και καταλύσουν το ναό ή καταλύσουν τη δημοκρατία ή μήπως για να ελέγξουμε τις ανθρώπινες αντοχές σωματικές και πνευματικές;

Ναι, η καμπάνα της εκκλησίας είναι ένα κάλεσμα, κάλεσμα και κυρίως θύμηση για πιστούς σε εκκλησίες κλειδωμένες για την Αγιότητα των ημερών και όχι για επαναστάτες κατά το άσμα του αξιαγάπητου Μίκη Θεοδωράκη.

Ούτε εμπίπτει στο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Έρνεστ Χεμινγουέϊ «Για ποιον χτυπά η καμπάνα», που γράφει για κάποιον ιδεαλιστή που πάει να πολεμήσει στην πατρίδα του για τη δημοκρατία, που ο συγγραφέας προσπαθεί να μεταδώσει την πίστη ότι κανένας δε μπορεί να μένει αμέτοχος σε ό,τι συμβαίνει γύρω του και σαν υπεύθυνο άτομο είναι υποχρεωμένο να συμμετέχει!

Ναι στους περιορισμούς και στα μέτρα φύλαξης για την επιβίωση αλλά υπάρχει και η πνευματική τροφή, που την περιόριζαν παλαιότερα τα αριστερά καθεστώτα, γιατί τους φόβιζε ακόμη η σκιά τους!!! Αποτέλεσμα; να ριζωθεί περισσότερο η πίστη, γι’ αυτό και σήμερα οι πιο Θεοσεβούμενοι στον κόσμο είναι οι της πρώην σοβιετικής ένωσης πολίτες, ναι και εκεί και σήμερα έκλεισαν τους ναούς για προληπτικούς λόγους, αλλά πιστεύω δεν περιόρισαν και το άκουσμα της καμπάνας!!!

Αναρωτιέμαι αγαπητοί μου, οι άλλες θρησκευτικές μειονότητες στη χώρα μας ακολουθούν τις εντολές της υγειονομικής επιτροπής για τους ήχους κατά την θρησκευτική σύναξη, οι πρόσφυγες και μετανάστες ακολουθούν τα προτεινόμενα μέτρα φύλαξης για τον κορωνοϊό;

Η καμπάνα δεν χτυπά για άλλον, αλλά για τον καθένα μας, και σαν υπεύθυνο άτομο πρέπει να πάρει την θέση του!!!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Πρώην δντής γυμνασίου –λυκείου

Αντιφίλιπποι

Διαφημίσεις