Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Αλλοπρόσαλλο ατόπημα σε ακατάλληλο χωροχρόνο από τον κ. υπουργό!!!

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Γράφει ο Γιώργος Δημητρακάκης

Είδαμε δήλωση υπουργού και μείναμε άναυδοι, που αν μη τι άλλο προκαλούν το δημόσιο θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και ψυχρολουσία, είναι ένας από αυτούς που προσπαθούν να πείσουν το λαό για το εμβόλιο στη δεδομένη πανδημία!!!

Αγαπητέ κ. υπουργέ κατ΄εμέ ήταν ατόπημα να βγείτε και να δημοσιεύσετε την ανάρτηση σας σε κοινωνικό δίκτυο και μάλιστα αυτό το χρονικό διάστημα, που από την άλλη θέση του επιστήμονα προσπαθείτε να πείσετε τον λαό για εμβολιασμό, πετυχαίνετε το αντίθετο με προκλητικότατο αναίσχυντο τρόπο, γιατί:

Τέτοιες ημέρες αγάπης δεν διχάζουμε τον λαό!

Πώς να πείσετε τον Θεοσεβούμενο λαό με αυτά που πιστεύει, όταν έρχονται σε αντίθεση με το λαϊκό θρησκευτικό αίσθημα της πλειοψηφίας τα δικά σας ατομικά προκλητικά πιστεύω!

Πάντα πίστευα και πιστεύω, κατά την ταπεινή μου γνώμη, στον αλληλοσεβασμό επιστήμης και θρησκείας, εσείς σπάσατε τους δεσμούς σύνδεσης!

Φτάσατε στην αντίπερα όχθη των θρησκόπληπτων, που κατηγορούσαμε μέχρι χθες και βγάλατε την σπάθα σας για να τους ορμήσετε με αφορισμούς και αναλήθειες!

Δε σεβαστήκατε τη θέση σας και αυτών που σας προώθησαν να αναδειχτείτε με ένα οφίκιο και να γίνεται γνωστός στο ευρύ Ελληνικό κοινό!

Στην ίδια επιστήμη μπορεί να υπάρχουν και διαφορές πόσο δε μάλλον σε διαφορετικές επιστήμες.

Σπουδάσετε Θεολογία ή συζητήσετε σαν πολιτικός με αρμόδιους θεολόγους και μετά πλασάρετε τα αριστεριστικά σας ιδεολογήματα!

Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη διαφορετικότητα και δη στα θρησκευτικά πιστεύω, γιατί τσαλαπατιέται η ανθρώπινη υπόσταση!

Μου θυμίζετε που ως διευθυντής σχολείου είχα κομματικά ομοίους σας να προσπαθούν να επιβάλλουν τη γνώμη τους, που; στα παιδιά, όπως και εσείς!!! τη θεωρία του Δαρβίνου, ότι ο άνθρωπος είναι μετεξέλιξη ανθρωποειδούς κάτι που απεδείχθη απαράδεκτο, γιατί και οι πίθηκοι θα μετεξελίσσονταν διαχρονικά και θα είχαν και λογική όπως ο άνθρωπος! να ειρωνεύονται τον Θεούλη τους! και μάλιστα σε μια Θεοσεβούμενη κωμόπολη – όπως και εσείς σε μια ευνομούμενη πολιτεία!!! Και οι αρμόδιοι καθηγητές, σχολικοί σύμβουλοι – επιθεωρητές στο μάθημα, να κωφεύουν και να ταξιδεύουν στον κόσμο του άρλεγκιν, γιατί δεν ήθελαν ρήξη με τους κομματικά ημετέρους, αλλά γι΄αυτή τη θέση τους πλήρωνε αδρά ο λεηλατημένος λαός και με το να είναι αργόμισθοι στη θητεία τους!

Τι θα γινόταν αν τέτοιες αναφορές γινόταν για άλλο θρησκευτικό πρόσωπο; Θυμάστε τι έγινε στην Γαλλία με τα αντίστοιχα σκίτσα όπως τα δικά σας;

Τα πιστεύω μας τα κρατάμε μακριά από την κομματικές μας θέσεις μέσα στο χώρο της παιδείας και κυρίως σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όταν μας παρέχει μια διοικητική θέση γιατί με τις αρχές της πολιτείας μεγάλωσαν γαλουχήθηκαν πολίτες και πολίτες. Τώρα και εσείς αν ανήκετε στη μειοψηφία, δεν έχετε παρά να σέβεστε την πλειοψηφία για να επιβάλλεστε και να σας σέβονται σαν πολιτικό είδος, και όχι επιστήμονα, εκτός αν η εξουσία στην πολιτική φέρνει έπαρση!!!

Σέβομαι την απόφαση του κ. πρωθυπουργού να σας τοποθετήσει υπουργό, αλλά θα σεβαστώ και την απόφαση να απέχετε από τα ΜΜΕ και από δηλώσεις που διχάζουν την κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες ώρες που μιλούν ακόμη και για… τσιπάρισμα!!!

Δεν φοράμε την πανοπλία του υπουργού και ορμάμε στους Θεοσεβούμενους και θρησκόληπτους που έχουν τις απόψεις τους, αλλά τις σεβόμαστε, τις συζητάμε και μετά αποφασίζουμε από κοινού, διαφορετικά γίνεται καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών και στροφή του λαού στην διχόνοια κάτι που απεχθάνεται ο κάθε δημοκράτης πολίτης!!!

Μια συμβουλή κ. καθηγητά, που λέω πάντα: «(αν) οξύνεσθε εύκολα, πριν απαντήσετε μετρήσετε μέχρι το δέκα από μέσα σας, ηρεμήστε και «πλασάρετε» τα επιχειρήματά σας και όχι με αφορισμούς!!!».

Κατακεραυνώσατε αυτό που πιστεύαμε μέχρι και σήμερα ότι ο χώρος σας –πολιτικός, χρειάζεται τεχνοκράτες και όχι πολιτικάντηδες!!!

Τη μόνη δικαιολογία που έχω είναι ότι: αποφασίσατε μόνος σας να αποχωρήσετε από την πολιτική ζωή του τόπου, γιατί δεν μπορείτε να συνυπάρχετε με μια κοινωνία πολυπολιτισμική, πολλά προσφέρατε σαν επιστήμονας στον τόπο, αλλά δυστυχώς αποτύχατε σαν πολιτικός!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Πρώην δντής γυμνασίου – λυκείου

Αντιφίλιπποι

spot_img

Διαφημίσεις