Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

«Ένα, μάλλον, κοντινό ταξίδι» (του Δημήτρη Λυμπεράκη)

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μας προσκάλεσαν! Χτες το βράδυ! Οι Ενεργοί Πολίτες για την Αλληλεγγύη και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Περάμου συν-έπραξαν και παρουσίασαν μία μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ένα μακρινό Ταξίδι» αγγίζοντας συνάμα το ξεριζωμό, τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Ποίηση, μουσικά ακούσματα, κίνηση του θρήνου και της απόγνωσης, με τα κόκκινα του πάθους και του θανάτου και το μαύρο της απουσίας μας συνεπήραν, μας συγκλόνισαν και θρυμμάτισαν την Οίηση και τη Βόλεψη όλων ημών των συνειδησιακά κοσμιωτάτων.

Ήταν στιγμές που παρασυρμένοι από τα δρώμενα αντι-κρύζαμε το καθημερινό μας προσωπείο που προσπαθούσε να αποκρύψει την απάθεια και την αδράνειά του σε όσα, γεμάτα πληγές, μεγάλα διαδραματίζονται δίπλα του.

Ήταν στο τέλος που με υγρά μάτια , ευγνώμονες και πλήρεις, έχοντας βιώσει «την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν» ευχαριστήσαμε από καρδιάς τους συν-εργούς αυτού του δράματος. Και αποδεχθήκαμε την πρόκληση να ξαναμετρήσουμε το μπόι των ανοχών μας απέναντι στο ξενοφοβικό ρατσισμό, που πάει να γίνει συνήθεια. Και αγκαλιάσαμε όλους του φίλους και τους συντρόφους και τους εραστές της ουτοπίας και τους σιωπηλά προσφέροντες στο γλύκεμα του πόνου των κυνηγημένων.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!

Λυμπεράκης Δημήτρης, Σύμβουλος ΠΕ Καβάλας

Διαφημίσεις